Ahmed Adly blijft verbazen op WK junioren

AdlyDe Egyptenaar staat aan de leiding met 7/8 en staat een vol punt voor op 4 andere spelers. Maar onze aandacht gaat natuurlijk vooral uit naar de Belgen, waar Thibaut Vandenbussche met 3.5/8 meer dan behoorlijke presteert. Elena Van Hoecke kon haar prima remonte helaas niet doorzetten…

GM Adly verbaast vriend en vijand

Alle GM’s op zulk juniorentornooi zijn goed, laat dat duidelijk zijn, maar toch is de leider een verrassing. De Egyptenaar Ahmed Adly is de 21ste geplaatste van het WK met een rating van 2494. Adly is de Afrikaanse kampioen (hij won het kampioenschap in Zambia) en nu al ongeveer de sterkste Afrikaanse speler van het moment.

Wang HaoAdly won vandaag opnieuw, nu van een van de favorieten, Victor Laznicka (2610). Daardoor verstevigt hij zijn leidersplaats met 7/8. Dat is een vol punt meer dan 4 andere spelers: GM Georg Meier (2558), IM Avetik Grygorian (2489), GM Ivan Popov (2539) en topfavoriet Wang Hao (2643). De droom van de Nederlandse topspeler DaniĆ«l Stellwagen, die zijn laatste WK speelt, is voorbij. Hij staat met 5/8 “slechts” 11de.

Vandenbussche en Van Hoecke scoren degelijk

VdbThibaut Vandenbussche heeft 3.5/8, maar scoort eigenlijk meer dan behoorlijk. Zijn gemiddelde tegenstand bedraagt 2450 en vandaag moest weer een van die jongens eraan geloven. De Armeense thuisspeler Avik Hayrapetian (2374) was het slachtoffer in ronde 8.

Ook Elena Van Hoecke doet het niet slecht. Nochthans zijn de omstandigheden niet zo gunstig. Van Hoecke is ziek (Waarschijnlijk het Armeense eten, liet ze ons weten) en heeft daardoor moeite met de voorbereiding en de concentratie. Sinds haar ziekte gaat het nochthans prima. Ze behaalde de laatste 3 rondes een knappe 2.5/3 na ondermeer overwinningen tegen Jelena Neric en Elizabeth Zarkua. De loting werd daardoor opnieuw wat zwaarder en van Hoecke moest vandaag het onderspit delven tegen Varduhi Kalashyan (2059). Zij heeft nu 3/8.

Alle informatie over het WK Junioren vind je op de site van de Armeense schaakbond. (Wij zijn bovendien vragende partij voor enkele foto’s van Elena Van Hoecke voor ons archief, dus zij die er hebben, aarzel niet ons te contacteren).

  1. The Voice
    The Voice12-10-2007

    Op http://schach.wienerzeitung.at/tnr8230.aspx?lan=0 vind je een handiger overzicht van het tornooi…
    ’t Is maar dat je ’t weet fabriekje!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.