Mamedyarov stoomt door, Winants volgt in open groep

MamedyarovIn Hoogeveen heeft favoriet Shakriyar Mamedyarov nu ook zijn 2de partij gewonnen. Hij klopte makkelijk junior Andriasian. Van Wely en Ponomariov hielden het op remise. In de open groep doet onze landgenoot Luc Winants goed mee vooraan, na een overwinning tegen Roi Miedema…

De Shak-attack houdt het “simpel”

AndriasianMamedyarov (bijgenaamd “de Shak”) speelt niet alleen uitstekend, hij speelt ook nog eens verstandig. Vandaag vermeed hij kundig de openingsvoorbereiding van Andriasian door erg rap naar minder bekend terrein over te schakelen (in concreto vermeed hij een Slavische verdediging door rap e4 te spelen). Daarna werd Andriasian zonder veel problemen naar huis gespeeld. “Ik kwam er na de openingsstrijd niet meer aan te pas”, becommentarieerde Andriasian het duidelijke niveauverschil achteraf.

De partij tussen Van Wely en Ponomariov eindigde op een vrij snelle remise. Van Wely probeerde wel een voordeeltje te vinden, maar kwam van een kale kermis thuis. Remise is een billijk resultaat.

In de open groep in Hoogeveen is er nog 1 leider. Jan Werle klopte vandaag namelijk de Zambiaan Simutowe en is de enige met het maximum van de punten (4/4). Een half punt achter hem vinden we GM Friso Nijboer, GM Gofshtein en … Luc Winants. Onze Belgische GM speelde vandaag een uitermate leuke partij, waarin hij won van Miedema nadat het er enige tijd onduidelijk uitzag. Het halve punt verloor hij gisteren van GM Evgenij Postny (2599).

Verslagen, foto’s en uitleg vind je op de website van het tornooi (vanwaar ook deze foto’s komen).

Van Hoecke wint en klimt

Op het WK junioren in Armeniƫ heeft Elena Van Hoecke vandaag haar tweede overwinning op rij behaald. Ze won van Genara Diaz Lopez en klimt met 5/12 uit de onderste regionen van de rangschikking. Van Hoecke profiteerde van een fout van de Chileense in het eindspel na een partij die op remise leek af te stevenen.

Thibaut Vandenbussche kreeg weer maar eens een FM over de vloer, maar moest dit keer wel het onderspit delven. Met 4.5/12 zakt hij een beetje weg in de stand. met een 68ste plaats houdt hij wel nog 12 spelers achter zich.

Meer info hier.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.