Ivanchuk en Leko spelen voor de eer (en het geld)

ChuckyVandaag begint in Oekraïne een rapidtweekamp tussen Peter Leko en dé speler van het moment, Vassily Ivanchuk. In 12 rapidpartijen moet duidelijk worden wie van de twee momenteel de beste rapidspeler is. In afwachting van de grotere tornooien trekken we even naar Spanje, waar in Calvia (met Malakhatko en Gharamian) en Barcelona enkele sterke open tornooien plaatsvonden. Een nieuwsoverzicht in nieuwsarme tijden…

Ivanchuk vs. Leko en ander internationaal nieuws

Het internationale en nationale schaakleven ligt tijdelijk een beetje stil. Een beetje, want niets is er nooit. Vanaf vandaag kan de schaakfanaat genieten van de kronkels van Vassily Ivanchuk. Hij speelt in Mukachevo in zijn thuisland Oekraïne een tweekamp met Peter Leko. De kamp omvat 12 rapidmatchen, live te volgen op het internet. Meer info op de website van het evenement.

Volgende week begint het European Team Championship met spelers als Chucky, Topalov, Aronian, Moro en dies meer, maar momenteel is het nog een beetje op de kin kloppen voor de liefhebbers van de internationale top. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets interessants gebeurt in de schaakwereld. In Spanje zijn er momenteel veel tornooien. In Barcelona is er een vrij sterk tornooi met spelers als Nakamura, Krasenkow, Dominguez, Gashimov en dies meer (allemaal rond de 2650). Na 7 rondes leidt Nakamura met 5/7.

“Calvia Chess Festival” gaat naar Mikhalevski én Linex Magic

finale spaanse interclubsIn Calvia heeft Victor Mikhalevski (2584) het “Calvia Chess Festival” gewonnen. Met 8/9 eindigde hij alleen op kop en bleef hij onder andere onze sterkste landgenoot Vadim Malakhatko (2596) en Tigran Gharamian (2557) voor. Malakhatko en Gharamian zijn bij ons bekend dankzij de interclubs en de plaatselijke tornooien (Gharamian bijvoorbeeld won in Charleroi en op de Memorial José Tonoli). Ze eindigden broederlijk naast elkaar op plaats 12 met 6/9.

In datzelfde Calvia heeft Europees kampioen Linex Magic zich nu ook gekroond tot Spaans kampioen. De finale van de Spaanse interclubs maken onderdeel uit van het Calvia Chess Festival, dat werd opgestart sinds de olympiade daar 3 jaar geleden passeerde. In de finale versloegen ze Cuna De Dragones. De held van de dag was Ivan Cheparinov. Hij won als enige een partij in de finale, met zwart tegen Ibrahim Khamrakulov. Met zijn prestaties voor Linex gaat Chepa virtueel boven de 2700 ELO-grens.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.