Akesson laat eerste punten liggen!

AkessonVan de 3 topfavorieten is Ralf Akesson de eerste die het maximum moest afstaan. Hij speelde in de derde ronde remise tegen Walter De Reymaeker (en het had zelfs nog erger kunnen zijn). Fedorchuk en Hovhanisian zitten wel nog op schema na overtuigende overwinningen. Voor het overige is dit het tornooi van de verrassingen. Het is zo erg dat we het bijna niet meer kunnen bijhouden…

De Reymaeker stunt in ronde 3

Na zeker te zijn van het (minder dan gehoopte) aantal deelnemers besloot de organisatie iedereen in 1 zaal te zetten, iets wat de gezelligheid van het tornooi zeker ten goede komt.

MherDe favorieten draaien op volle toeren. Zowel Hovhanisian als Fedorchuk domineerden in ronde 2 en 3. Fedorchuk kreeg wel geduchte tegenstand van Roel Goossens en Jan Rogiers. De eerste werd positioneel weggedrukt, terwijl Rogiers het tactisch probeerde. Hovhanisian zag een vlottere manier om punten te rapen (foto). Tegen Jan Londers profiteerde hij in een gelijke stelling van tijdnood en tegen Bolt won hij met de vingers in de neus.

Het is een tornooi van verrassingen en een van de twee GM’s ontsnapte er niet aan. Walter De Reymaeker was al blij dat hij tegen Akesson mocht spelen en zo’n 3.5 uur later maakte de blijdschap plaats voor euforie… of ontgoocheling. De Reymaeker speelde namelijk uitstekend en had bovendien een serieus tijdsvoordeel. Er werd remise overeengekomen, maar achteraf bleek dat er veel meer inzat. Blij met de remise, maar teleurgesteld over de gemiste kans om een GM te kloppen: dat was de teneur achteraf.

Wiley, Renette, Praet, …

Deze namen hebben iets met elkaar gemeen: het betreft schaduwfavorieten die helaas voor hen ten prooi vielen aan wat totnogtoe het tornooi samenvat: onverwachte resultaten. BurnayTom Wiley spant de kroon wat dat betreft. Tegen Dimitri Allaert gisteren ontsnapte hij al aan de nederlaag en vandaag liep het nog veel erger. Gerard Burnay (1860, foto) verloor al na 6 zetten een pion en tegen een FM zou dat uit moeten zijn. Maar Wiley begon zo hard te knoeien dat hij zowaar totaal verloren een toren achterkwam. Hij profiteerde dan van een fout van Burnay en sleepte toch nog een halfje uit de brand. Dat kon zo niet blijven duren en daadwerkelijk: Benjamin Tonoli is nog van een ander kaliber en ook in die partij werd Wiley van het kastje naar de muur gespeeld. Nu kon hij zich niet meer redden.

Nog verrassingen: Jelle Rogmans was goed op weg om Hans Renette te kloppen. De zenuwen speelden hem in de eindfase parten en Renette herstelde de situatie en had zelfs nog kunnen winnen. Toen werd er echter remise overeengekomen, iets wat Rogmans in ronde 3 nog eens overdeed tegen Maarten Praet. Een bord verder was diezelfde Maarten Praet (2230) het slachtoffer geworden van Arnoud De Graaf (1780) en zo had deze dag opnieuw zijn portie surprises.

Van Mechelen, Bogoevski, Duhayon en Theunissen volgen de toppers

Lagrain-Van MechelenNaast Hovhanisian en Fedorchuk zijn er nog 4 spelers met het maximum. Jan Van Mechelen veegde uw dienaar van het bord (foto), Bogoevski deed hetzelfde met Koen Heynen, die nog steeds zoekt naar het juiste recept (zie verder). Yves Duhayon versloeg Costello en Theunissen maakte komaf met de opmars van Arnoud de Graaf.

Morgen staan stilaan de eerste echte topaffiches op het programma. Vooral ronde 5 zou vuurwerk moeten geven.

Akesson
Ralf Akesson in gedachten verzonken

Heynen

Koen Heynen was gisteren niet zo tevreden over zijn geheime wapen Kaiser Pils, dus probeerde hij het in ronde 2 met iets straffer materiaal

Heynen

En het gewone pintje in ronde 3…

De Reymaeker

Akesson beet zijn tanden stuk op Walter De Reymaeker

Fedorchuk-Goossens

Roel Goossens deed zijn uiterste best, maar was niet opgewassen tegen Fedorchuk

scheidsen

Beter laat dan nooit: de scheidsrechters!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.