Gent bedwingt leiders uit Bredene

gentEen verrassing tijdens de 4de speeldag: Bredene heeft KGSRL niet kunnen verslaan. De Gentenaars waren op papier duidelijk de mindere, maar dankzij een zege van Geert Vanderstricht en véél remises eindigde de Vlaamse topaffiche op 16-16. Een ander opvallend resultaat kwam van Brugge, dat knap CREC op een gelijkspel hield…

Bredene bijt de tanden stuk

VanderstrichtDe Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez uit Gent heeft vandaag een huzarenstukje uitgehaald tegen de kleppers uit Bredene. Het gemiddelde elo van de kustploeg lag al meer dan 100 punten hoger, maar vooral de eerste borden van Gent moesten opboksen tegen een erg sterke tegenstand. Met succes: Bart Michiels hield Fridman op remise, Wiersma deed hetzelfde met Malakhatko. Op bord 3 zorgde Vanderstricht voor een grote verrassing door Vitaly Golod te verslaan.

Oscar Lemmers verloor dan wel van Vajda, maar dan volgde een hele reeks verrassingen: alle borden eindigden op remise, waar vooral Gunther Deleyn, Johan Goormachtigh en Daniel Vanheirseele een sterkere tegenstander voorgeschoteld kregen in de personen van Hovhanisian, Alienkin en Zozulia. 16-16 dus en een eerste échte verrassing in de eerste afdeling.

Verzwakt Brugge verweert zich kranig

GeirnaertTom Piceu en Frederic Decoster, 2 vaste waarden in het eerste van Brugge, zitten in Turkije om de jeugd te begeleiden (hun eerste verslag komt er snel aan). De Westvlamingen waren dus niet op hun sterkst (“slechts” 3 +2300), maar dat belette hen niet om een bijzonder sterke 16-16 uit de brand te slepen tegen het prima CREC Charleroi. Op bord 1 deden Leenhouts en Winants het kalmpjes aan met een salonremise, maar op de andere borden was het interessant om volgen. Maenhout hield Gharamian knap op remise en Steven Geirnaert deed zelfs nog beter door Nicolas Eliet te kloppen met zwart.

Rob Michiels remiseerde tegen Saibulatov en Frederic Verduyn won zelfs van Laurent Bruno. Een hele pak straffe uitslagen en 16-16 is een serieuze verrassing als je naar het eloverschil kijkt: 2266 tov 2414.

Mahieu Rimsky verslaat Jozef Pinter

De andere uitslagen zetten we even voor u op een rijtje:

Temse-Eynatten 10-22
Namen-Rochade1 13-19

De andere resultaten zijn nog niet binnen. Wel een opvallende partij in derde nationale, waar Mahieu Rimsky (2106) GM Jozef Pinter versloeg. Daardoor ging zijn team niet met forfaitcijfers ten onder. Mooi! Morgen zitten wij heel de dag in Antwerpen waar we Short, Kasparov en dies meer hopen te bewonderen. De volgende update zal dus misschien pas dinsdag online staan.

  1. Hans
    Hans19-11-2007

    Brussels 1 – CRELEL 1 : 15-17
    Je kan vaak snel uitslagen vinden op het forum van http://www.fefb.be.

  2. steff
    steff19-11-2007

    In de nieuwe puntentelling kan je wel niet meer spreken van “met forfaitcijfers ten onder gaan”. Alweer een argument voor de tegenstanders daarvan 🙂

    Trouwens, qua upset kan het eerste bord van Epicure 3 – Leuven Centraal 6 in afdeling 5O wel tellen:
    Sojka (2049) – Daniels (1383) 0-1

    Goed bezig Fulco!

  3. Joris Pelemans
    Joris Pelemans19-11-2007

    Die heeft wschl goeie lesgevers dit jaar ;-).

  4. Id4919
    Id491919-11-2007

    Bredene heeft dan nog geluk gehad want op verschillende borden leek er mij meer in te zitten voor de Gentse spelers. Vooral Deleyn vs. Hovhanisian zag er spannend uit.

  5. Johan
    Johan20-11-2007

    Welkom bij de Fulco-club….

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.