“Waar is de grote zaal?”

SpeelzaalDat was de eerste reactie van de kleine Hendrik Decrop toen hij hoorde dat hij op bord 2 van het WK jeugd moest/mocht gaan zitten. Geen probleem: de zaal werd gevonden en opnieuw ging het uitstekend. Een remise laat de schitterende start wat langer duren. Intussen mogen we ook de andere Belgen niet vergeten, want zij doen het allemaal heel erg goed. Opnieuw scoorden we 5/9 en dat al voor de 4de dag op rij…

Decrop blijft het uitstekend doen met 3.5/4

Het is nu al voor de vierde opeenvolgende dag dat we hetzelfde resultaat halen. Daar zijn we uiteraard meer dan tevreden mee, want meer dan de helft halen tegen telkens sterke tegenstand is een prima resultaat.

Ryben DecropVandaag toch enkele verrassingen. Onze kleine held Hendrik zat op het tweede bord, toen hij dat te horen kreeg kwam de ludieke opmerking… “maar, ik weet niet waar de grote zaal is” (de hoogste twee borden van elke reeks worden in de grote zaal gespeeld). Vader Ruben Decrop wist dus direct hoe voor te bereiden. Ipv 1.e4-e5 2.Pf3-Pc6 3.Lb5-a6 4.La4 etc – 1.Grote deur-rechts 2.Trap naar beneden – links 3.Gang door – rechts 4.Grote zaal binnenstappen – naar voor wandelen…

Het was nergens voor nodig, een plaatselijke Turkse jongen had zich hier ook al in de kijker gespeeld en die wisselden ze leukweg met Hendrik. De partij zelf was weer van uitstekend niveau, Hendrik overzag wel een turkje, euh, trukje en kwam zo wat slechter maar wist met een prima zet de stelling naar remise af te wikkelen. 3,5/4 knap!

Leenaerts en Gullentops verrassen tegenstand

LeenaertsGisteren zat Robin me wat lelijk aan te kijken na mijn smalende opmerkingen in het vorige verslag. Het zette hem aan om een dijk van een partij te spelen tegen een 2297. Waar zijn zetten gisteren zo bedenkelijk waren, daar waren ze vandaag zo goed. Zijn tegenstander was nergens en het punt werd mooi binnen gehaald. Met drie op vier nestelt Robin zich in de subtop.

Nog een verrassing, Nathan moest tegen een 2030, en dat is bij de min10 al een fabelachtig elo natuurlijk. Hij stond dan ook in een mum van tijd verloren maar toen begon hij heel taai te verdedigen. Het wonder gebeurde, zijn tegenstander raakte er niet door en stelde in tijdnood uit wanhoop remise voor.

Ook Hanne speelde tegen een bijna 2000 speelster, een niveau dat ze ondertussen zelf al gemakkelijk haalt. Dat bewees ze in deze partij, met telkens degelijke zetten behield ze het initiatief, won een pionnetje en even later ook de partij.

Helaas: niet alles liep goed af…

Het waren jammergenoeg niet allemaal positieve berichten vandaag. Nils kreeg één van mijn eigen lijfvariantjes tegen in de draak. (dameoffervariant met Kb1) Nils wikkelde af naar wat in zijn boek stond als een gelijk toreneindspel, maar in de praktijk bleek dit allesbehalve simpel. Ook bij Jason liep het niet goed af, en dat was eigenlijk een beetje onnodig. Hij had de opening prima gespeeld en was ook al aan het juiste plan begonnen tot hij daar ineens van afweek. De stelling was daarna nog niet verloren maar toch ging het beetje bij beetje bergaf. Nu, we hebben er wel vertrouwen in, hij ziet de juiste plannen en zetten nog wat meer vastberadenheid en het komt meer dan in orde.

Pieter ReyniersMichelle speelde opnieuw een remise maar was eigenlijk heel dicht bij de winst geweest. Daar waren enkele mogelijkheden toe geweest maar het lukte uiteindelijk net niet. Met een iets agressievere instelling zullen er zeker nog volle punten volgen. Broer Stief moest vandaag een ware ontsnapping uitvoeren en dat was helemaal niet nodig geweest. Na de eerste 15 zetten sterk te spelen had hij een gewonnen stelling nadat hij een mooi combinatietje had uitgevoerd. Door een fout plan stond hij even later weliswaar in een mum van tijd verloren. Daarna ging het eigenlijk alleen maar bergaf tot zijn tegenstander weigerde te winnen. Oef!

En tot slot, gisteren hadden we al voorspeld dat de punten bij Pieter niet lang meer op zich gingen laten wachten. Vandaag voegde Pieter daad bij woord, in een partij waar hij nooit in gevaar was kon hij in het late middenspel het initiatief definitief naar zich toetrekken.

U ziet, het niveau bij de belgen is crecendo en dat is de sfeer hier ook!

 1. wim
  wim23-11-2007

  Ronde 6: 5;5/9

  Hendrik 0 (3,5)
  Nathan 1 (3,5)
  Jason 1 (3)
  Nils 0 (3)
  Pieter 1 (3)
  Stief 1 (3,5)
  Robin 0,5 (3,5)

  Michelle 0 (2)
  Hanne 1 (3,5)

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.