7/9: eindelijk revanche!

speezaalHet kon niet blijven duren, het mocht niet blijven duren en het bleef ook niet duren! Na enkele matige rondes hebben de Belgen erg goed gepresteerd. Met 7/9 braken ze het eigen Belgische record op een WK jeugd en deden ze het allemaal ronduit uitstekend. Een verslag na het trotseren van de slechte internetverbinding hier in Turkije…

7/9: yes!!!

Vandaag was er maar ene die er beteuterd bij zat. In de voorbereiding hadden we een volledig foute keuze gemaakt van openingsvariant. Robin stond na de theorie wel wat beter maar begon overal dreigingen te zien waardoor zijn tegenstander beter kwam te staan. Hij wist tenslotte nog af te wikkelen naar een remiseachtige stelling maar liet zich dan pardoes mat zetten midden het bord.

speelzaalOnze kleine held van het begin van het toernooi kon eindelijk weer eens zijn goede spel demonstreren. Na de nederlaag van de vorige ronde waren enkele wenken gegeven en die kon hij in deze partij zowaar demonstreren. Hendrik kan de laatste partijen nog een eindspurtje trekken.

Nathan blijft verbluffend presteren, hij moest vandaag tegen een FM met 2086 elo. (de titel werd waarschijnlijk verdiend omdat zijn tegenstander kampioen van Azië was in zijn leeftijdscategorie). Geen al te groot probleem voor Nathan want hij hield een mooie remise. Met 5,5 op 9 is Nathan nu al zeker om met de helft het toernooi te eindigen, al mag het natuurlijk altijd nog een beetje meer.

Voor Nils was het vandaag een beetje een walkover, Lg5 najdorf kan toch zo leuk zijn als de tegenstander tam reageert. In een mum van tijd was de zwarte stelling een ruïne. Michelle stond wat bedrukt in de opening maar kon tenslotte toch haar stukken bevrijden. Remise, daarmee wordt nog nipt de bye vermeden. Als ze de laatste twee ronden nog een tandje bijsteekt kan er nog een mooi resultaat behaald worden.

Hanne speelde gisteren het door alle meegekomen begeleiders verguisde Leningrader systeem. We waren blij dat ze ons ongelijk bewees en het moet gezegd, ze speelde het allemaal prima.

Pieter had ondertussen ook al gewonnen. Een puike partij waarin geen enkele echte fout werd gemaakt. De theoretische variant, die hij zowel met wit als zwart speelt, beheerste hij duidelijk veel beter dan zijn tegenstander. Met enkele krachtzetten werd een pionnetje veroverd en in het eindspel werd dat subtiel omgezet in winst. Dit willen we meer zien!

HanneJason en Stief waren de laatsten die bezig waren. Jason stond even onder druk in zijn partij maar dat loste hij probleemloos op toen zijn tegenstander wat te optimistisch begon aan te vallen. Jason speelt hier op een uitstekend niveau en zijn punten zijn hier eigenlijk wat aan de lage kant. Het is duidelijk leergeld dat hij hier betaalt om in België veel slachtoffers te maken.

Stief kwam ook met het volle pond terug. De voorbereiding kwam niet volledig op het bord en daardoor werd het een uitputtingsslag, die mooi gewonnen werd.

Voila, met een prima prestatie kunnen we met nieuwe moed aan de laatste ronden beginnen. En of 7/9 nog niet goed genoeg was werd ook nog eens level 14 in Bubble Trouble gehaald!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.