Gulbas wint BK Blitz

gulbasIn Charleroi heeft Cemil Gulbas zondag het Belgisch Kampioenschap Blitz gewonnen. Met 12.5/13 had hij een punt voorsprong op Hans-Hubert Sonntag en 2 punten op Stéphane Hautot. In Siberië zijn er al enkele grotere namen gesneuveld en we zetten de uitslagen van onze Belgjes in Turkije op een rij…

Cemil Gulbas maakt favorietenrol waar

Alienkin, Sonntag en Hautot waren op papier de sterkste spelers, maar in de praktijk is Gulbas waarschijnlijk een van de snelste schakers in ons land. Wie regelmatig op playchess komt, weet dat hij daar een heuse bulletreputatie heeft opgebouwd. Gulbas is razendsnel en die ervaring maakte van hem de topfavoriet.

De Luikenaar deed zijn reputatie alle eer aan. Hij verpletterde de tegenstand met 12.5/13, een vol punt meer dan Sonntag en zelfs 2 punten meer dan Hautot. Het BK werd gehouden in Charleroi (en niet in Brugge, zoals eerst aangekondigd was). Er waren 71 deelnemers met veel 2000+’ers en dus een sterke bezetting. Crec organiseert vrij veel tornooien en dat is aan zijn tornooien te zien: de organisatie was dik in orde.

Eljanov, Short en Sutovsky uitgeschakeld

zaalIn de wereldbeker in Siberië heeft het knock-outsysteem zijn eerste grote slachtoffers gemaakt. Vooral de uitschakeling van Pavel Eljanov (2693) door Hossain (2513) was opmerkelijk. De Oekraïner is echter niet de enige, want ook Short en Sutovsky konden hun biezen pakken. Short verloor van de 19-jarige Duitser Baramidze, terwijl Sutovsky eraan ging tegen de Chinees Zhou. Voor het overige moest ook Konstantin Landa eraan geloven.

Nathan Gullentops voorlopig “beste” Belg

Bij de kleinsten gaat het steeds minder met Hendrik Decrop. Na zijn furieuze start met 3.5/4 volgde een 1/5 en daarmee staat de kleine Hendrik gewoon in de middenmoot, wat eigenlijk ook al helemaal niet slecht is (maar vanwege die waanzinnige start hadden velen gehoopt dat hij langer zou kunnen meedraaien aan de top). Zijn mede-youngster Nathan Gullentops doet het iets beter (al is dat uiteraard relatief) met 5.5/9. Jason Vandenberghe heeft bij de -12 4/9.

De -14 gaat ok voor Nils Nijs: 5/9, dat is een halfje meer dan Pieter Reyniers, die zich goed herpakt heeft na een moeilijk begin. Stief Gijsen bij de -16 heeft net als Reyniers 4.5/9. Robin Leenaerts heeft 4/9 bij de -18, maar zijn tpr van 2174 weerspiegelt zijn kracht: hij presteert op niveau.

Bij de meisjes doet vooral Hanne Goossens het goed met 4.5/9. Michelle Gijsen heeft het iets moeilijker, met 2.5/9. Een dezer volgt opnieuw een verslag van onze reporters ter plaatse.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.