Charleroi wint Limburgs ploegensnelschaak

GharamianEnkele onverwachte ploegen verschenen in Landen voor het Limburgse ploegensnelschaakkampioenschap 2007. Crec en Crelel kwamen met heuse topformaties en vochten de strijd met titelverdediger NLS (Lommel) uit tot in de laatste ronde. Charleroi won uiteindelijk het tornooi, terwijl NLS de Limburgse eerste was. In Groningen blijft Ringoir het trouwens prima doen…

Charleroi en Crelel verrassen met toppers

Vorig jaar won de Noord Limburgse Schaakkring uit Lommel het tornooi met groot gemak. De ploeg met onder andere Mher Hovhanisian, Roy Schoemans, Ruud Jansen en uw dienaar won toen iedere match en was al voor de laatste ronde zeker van de eindzege.

Schoemans en NLSDit jaar had NLS opnieuw een goede ploeg met Roy Schoemans (foto tegen Truike Geerts), Jelle Sarrau, Ruud Jansen (allen blitzelo’s rond de 2200) en Jimmy Geboers (2000). De ludieke naam van de ploeg was “En op de eerste plaats”, al moet erbij gezegd dat de spelers die naam niet zelf hadden gekozen. Toen ze aankwamen in Landen, wachtte een “onaangename” verrassing voor de eersteplaatsers: Gharamian, Saibulatov, Laurent, Renette, Bauduin, Vandevoort, Cekro en dies meer waren door hun clubs opgetrommeld om een prettige namiddag te hebben.

Crec was duidelijk favoriet met Gharamian, Saibulatov, Laurent en Bauduin. Ook Crelel was hoegenaamd niet slecht met Cekro, blitzspecialist Hans Renette, Pascal Vandevoort en Albin Dal Borgo.

CRELEL laat enkele puntjes liggen

Meteen in ronde 1 was er de kraker tussen CREC en Crelel die na een spannende strijd op 2-2 eindigde. Daarvan maakte NLS gebruik om tot in ronde 6 aan de leiding te staan met amper 1 verliespunt. Die goede flow leidde tot een stunt-draw tegen Crelel dankzij ondermeer een zege van Sarrau op Vandevoort. Belangrijk puntenverlies voor zowel NLS als Crelel, want CREC nam het heft in handen. NLS ging met 1 punt achter CREC de laatste ronde in voor het onderlinge duel.

GharamianDaar maakte CREC gebruik van zijn superieure ploeg om met een 3.5-0.5-overwinning de eindzege vast te leggen. Crelel won ook en wipte over NLS naar de tweede plaats. NLS werd derde en verlengt zijn Limburgse titel.

Gharamian werd niet onverwacht dé topscorer van het tornooi: op bord 1 scoorde hij een straffe 11/11. Renette trok bord 2 naar zich toe (10.5/11), Laurent en Bauduin 3 en 4 (10/11). Dank aan Hans Renette en Luc Cornet voor de info.

Ringoir blijft nu ook overeind tegen Spoelman

Wouter Spoelman was met zijn 2441 de derde speler die Ringoir moest proberen af te houden in het tornooi in Groningen. Net als in de eerste 2 rondes lukte dat wonderwel en dankzij de remise start Ringoir met 2/3, een prima score.

Hamblok-Cekro

Hamblok-Cekro op het ploegensnelschaak in Landen

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.