Meer dan 200 jeugdspelers schaken in Geel en in Gent

Jurgen Bock (foto@Geelse SK)Update: uitslagen Krokustornooi Gent.
Zondag zijn in Geel de criteriumtornooien van 2008 van start gegaan. Ongeveer 150 schakers zakten af naar de Kempen. De open reeks werd gewonnen door een Duitser, Jurgen Bock (2269). Hij bleef Nohut Kadit en Arno Bomans voor. De jeugd die niet naar Geel trok, bracht een bezoekje aan het krokustornooi in Gent waar Thibaut Maenhout zijn favorietenrol waarmaakte…

Thibaut Maenhout wint krokustornooi in Gent

Tegelijkertijd met Geel vond ook in Gent een sterk jeugdtornooi plaats, ook goed voor zo’n 100 deelnemers! Er waren 3 reeksen met als meest opvallende de sterk bezette juniorenreeks. Thibaut Maenhout was uiteraard de topfavoriet, maar kon aardig wat concurrentie verwachten van Hendrik Ponnet, Wouter Gryson en Roel Hamblok. Lennart De Bock en Adrian Roos waren de outsiders van dienst.

Maenhout, archieffotoMaenhout had het niet makkelijk, maar won uiteindelijk toch overtuigend met een punt voorsprong op Ponnet en Gryson die in de onderlinge duels niet konden tippen aan Maenhout. De Bruggeling verloor zijn punt ietwat verrassend na remises tegen Quentin Ducarmon en Maarten Rademaekers (die laatste wel in de laatste ronde).

De grootste verrassing kwam echter uit de kadettenreeks. Daar werden favorieten als David Roos, Wouter Ghyselen en Willem Van Melkebeke afgetroefd door Geofrey Poelman. Poelman ver-aste vriend en vijand door met 6/7 de tegenstand op een hoopje te spelen. Een hele reeks spelers volgden op een vol punt. De miniemenreeks werd gewonnen door Maarten De Vleesschauwer met 8.5/9.

Je kan alle resultaten bekijken op de site van KGSRL.

Geel is eerste van 11 tornooien

Vorig jaar ontpopten de criteriumtornooien zich tot heuse massa-evenementen. Meermaals werden meer dan 200 mensen gelokt naar de organisaties. Het mag dan ook geen wonder heten dat men dat succes dit jaar wil herhalen. In Geel werd zondag het eerste criteriumtornooi van 2008 georganiseerd en meteen werd de trend die vorig jaar werd ingezet bevestigd. Ongeveer 150 spelers daagden op waaronder ook enkele Duitsers en Nederlanders.

Bock-Windels, foto@Geelse SKEen van die Duitsers was Jürgen Bock. Hij was met zijn 2269 de elofavoriet in de open groep die – naar aanleiding van de afspraken die vorig jaar gemaakt zijn – ook toegankelijk was voor volwassenen. Bock maakte zijn favorietenrol moeiteloos waar. Hij won namelijk àl zijn partijen en was met 7/7 duidelijk te sterk voor de tegenstand. Op een vol punt volgde thuisspeler Nohut Kadir (2044), die eveneens al zijn partijen won op het onderlinge duel tegen Bock na. Derde werd Arno Bomans met 5.5/7. Verder in de stand vinden we ook nog Pieter Reyniers, Steff Helsen, Jan Windels (foto tg Bock), Stief Gijsen en Nils Nijs.

-12 en -10 lokken de meeste spelers

De open reeks trok 23 deelnemers en moest wat dat betreft zeker onderdoen voor de jeugdreeksen. Enkel bij de -16 en de -8 waren er minder (20 en 10). Bij die -16 trok Wouter Schuurbiers aan het langste eind, voor favoriet Stefan Beukema en Michelle Gijsen. Die reeks viel wel op door zijn spanning. Schuurbiers scoorde “amper” 5.5/7, wat relatief weinig is voor een winnaar. Bij de 26 -14’ers was een Duitser de beste. Konstantin Cebulla was onze landgenoten Gilles Debouver en Reinaert Verstraeten te snel af. Cebulla scoorde 6/7.

speelzaal, foto@Geelse SKDe -12 had met 43 koppen de meeste deelnemers en ook daar was een niet-Belg de sterkste: Lars Vereggen uit Nederland won met 6.5/7, voor Hans Vandersmissen en Tijl Ingelaere. De -10 (met 36 spelers) draaide uit op een strijd tussen de Limburgse favorieten Ben Tuerlinckx en Lennert Lenaerts. Beiden speelden een onderlinge remise, maar de nederlaag van Lenaerts tegen Ingelaere gaf Tuerlinkcx een bonus van een punt. Die gaf hij niet meer af. De -8 tenslotte werd gewonnen door Fabio De Block (9/9).

Alle uitslagen kan je vinden op de site van de criteria én op de site van de Geelse Schaakkring, waar ook een hoop foto’s gepubliceerd staan.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.