De Schampheleire is favorieten te snel af in Waregem

De SchampeleireDe krokusvakantie maakte het voor Waregem mogelijk om zijn jeugdtornooi op een woensdag te organiseren. De sterk bezette -20 werd verrassend gewonnen door Glen De Schampheleire, die daarmee favorieten Tieme Verlinde, Maarten Larmuseau en Roel Hamblok achter zich hield. Een verslag…

Recordopkomst in Waregem

Op woensdag 6 februari, midden het Krokusverlof werd voor de vijfde maal het jeugdtoernooi van Waregem georganiseerd. Meer dan 130 deelnemers zorgden voor een recordopkomst. In alle reeksen werd een spannende strijd geleverd voor de eerste plaatsen.

prijzenHet begint een trend te worden waar we niet meer naast kunnen kijken! Het jeugdschaken groeit en dit valt het meest op in de jeugdtoernooien zelf natuurlijk. Er moet bij wijze van spreken maar ergens in Vlaanderen op eender welk moment een toernooi georganiseerd worden en gegarandeerd kan men rekenen op grote drommen jeugdspelers vanuit alle hoeken van het land, en soms zelfs van nog wat verder. Zo waren enkelen afgezakt vanuit Leopoldsburg, volgens mappy een verplaatsing van bijna 2u om te spelen voor de mooie prijzen (foto)!

Vorig weekend was het nog van dat in Gent en Geel en slechts drie dagen later kon ook Waregem een recordopkomst optekenen, wat vanzelfsprekend voor blije gezichten zorgde bij de organisatie. Het toernooi is pas aan zijn vijfde editie toe en was zelfs voor mij als West-Vlaming totaal onbekend, een kleine blik op de schaakfabriekkalender (elders op deze site) zorgde evenwel voor verandering.

Een korte blik op de deelnemerslijsten van de verschillende reeksen leek veelbelovend want de meeste reeksen leken erg spannend voor de overwinning, iets wat in de loop van het toernooi alleen maar bevestigd werd.

Bij de -20 kunnen we alvast een verrassende winnaar optekenen, of toch, misschien wat minder verrassend voor degenen die hun geschiedenis van criteriumtoernooien goed hebben geleerd. Glen De Schampheleire won alleen met 5,5/7, voor gekende namen als Adrian Roos 5/7 en een peleton van drie spelers met 4,5/7 nl. Maarten Larmuseau en Jeroen Deschepper uit Aalter en Tieme Verlinde.

VandaeleBij de -16 was het niet minder spannend, want daar kon ook niemand meer halen dan 5,5/7. Dit leidde tot 2 winnaars, Moris Vandaele en Michiel Larmuseau, maar eerstgenoemde had meer weerstandspunten en kon de mooie trofee mee naar huis nemen! Deze twee hadden een kloof van een vol punt op drie spelers, Soraya Van De Moortel, David Roos en mijn clubgenoot Nicholas De Neve. Opvallend was dat de spelers er na het tornooi nog niet genoeg van hadden en nog even doorgingen:

enthousiastelingen

Nog een kort overzicht van de andere reeksen:

Ook bij de -14 vinden we twee winnaars met 6/7 terug, Schoutteeten Stefaan won op weerstandspunten voor Ruben Smekens. Op de derde plaats vinden we Lootens Matthias terug.

Vandenbussche StevenBij de -12 was het iets minder spannend, Maarten De Vleeschauwer won afgetekend met 7/7, een vol punt voor Thienpondt Mardoek.

Bij de -10 won Tomme Lowie, een jeugdspeler van de inrichtende club en bij de -8 won Gombosuren Kristina. Prille talenten om in het oog te houden!

De uitslagen kan je alvast bewonderen op de site van Waregem. Enkele foto’s vind je alvast hier.

  1. Fideel
    Fideel08-02-2008

    Nu enkel nog Glen ipv Glenn en De Schampheleire ipv De Schampeleire en het is volledig in orde ;).

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.