Chernysov neemt de leiding

ChernysovIs ronde 6 een cruciale ronde? Misschien wel, want voor het eerst is er 1 autoritaire leider in de persoon van Konstantin Chernysov. Hij won met zwart van Kazhgaleyev terwijl de andere leiders remiseerden. Bij de Belgen was de stunt van de dag weggelegd voor Kjell Spaens…

Chernysov doet het met zwart

Konstantin Chernysov is dé winnaar van ronde 6 geworden. Hij bouwde een ietwat vreemd ogende stelling op tegen Kazhgaleyev, maar had het gevaar goed ingeschat. Met zwart wist hij het volle punt thuis te brengen. De andere leiders hadden intussen al remise gespeeld. Deviatkin en Kryvoruchko vochten een Sicilaans met Lb5 uit, maar echte strijd was er zelden, waardoor het remise werd. Daardoor is Chernysov de enige speler met 5.5/6.

KryvoruchkoOp bord 3 deed tornooifavoriet Vugar Gashimov de beste zaak. Hij won met wit van Zinchenko en nadert tot op een half puntje van Chernysov. Morgen spelen beiden tegen elkaar. Chernysov heeft wit. De tweede plaats wordt momenteel bezet door 5 spelers met 5/6: Gashimov, Kryvoruchko, Timoshenko, Arutinian en Deviatkin. Met 4.5/6 vinden we onder andere Malakhatko, Miroshnichenko, Gharamian en Petrosian terug. Voor de geïnteresseerden: het moment of glory van de jonge Duitse Sarah Hoolt is nog niet voorbij. Vandaag zette ze druk op GM Aveskulov (2525), maar moest uiteindelijk blij zijn met remise, wat nog steeds lang niet slecht is natuurlijk. Meer zelfs, ze blijft kansen hebben op een GM-norm.

Kjell Spaens maakt zich warm voor GM Sulskis

De Belg die we vandaag wat gevolgd hebben is Kjell Spaens (1916). Hij had gisteren al verrassend gewonnen tegen Francis Bock (2100) en deed dat huzarenstukje vandaag nog eens over tegen de Fransman Bacon (2270). Spaens heeft nu 3.5/6, maar zal vooral blij zijn met dat resultaat omdat het gehaald is tegen een prima tegenstand (zijn tpr is 2270). Naast de pakken elo die met deze prestatie gewonnen wordt, wacht morgen (donderdag) een nieuwe beloning: een partij tegen GM Sulskis (2523).

 1. kjell
  kjell21-02-2008

  Ik denk dat ik eerder koud zal worden gemaakt 🙂

 2. Adrian
  Adrian21-02-2008

  Prachtig resultaat van de Kjell! Dat hij het zo verder mag doen.

  Dankje schaakfabriek voor de zaken zo eens mooi op een rijtje te zetten, want de originele website is niet bepaald aangenaam om te volgen.

 3. Arno
  Arno21-02-2008

  Ja Proficiat Kjeill!
  Laat maar is zien aan die grootmeester wat ge kunt :-p

 4. Zonnereiziger
  Zonnereiziger22-02-2008

  Kjell, chikke dinges man!!! Doe zo verder!

  Je vroegere leermeester Gunter ;-).

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.