Anand leidt in Morelia

Geert VanderstrichtIn Morelia heeft Vishy Anand gisteren de leiding genomen en zondag heeft Geert Van der Stricht een GM-norm gescoord in de nationale interclub, een update van het niet Cappelle-nieuws…

Van der Stricht scoort norm met half punt extra

Door onze aanwezigheid in Cappelle was het ons maandag even ontgaan, maar Geert Van der Stricht heeft in de nationale interclubs een GM-norm gescoord. Hij remiseerde tegen Predrag Nikolic na een felbevochten match, maar was eigenlijk sowieso zeker van de norm als hij een grootmeester als tegenstand had. Van der Stricht scoort de norm met een half punt overschot. Dit was zijn parcours:

Decoster 2301 winst

Philipowski 2299 winst

Wirig 2487 remise

Golod 2589 winst

Feygin 2533 winst

Dutreeuw 2416 remise

Winants 2522 remise

Miedema 2287 winst

Nikolic 2665 remise

Geen slecht parcours, als u het ons vraagt.

Anand leidt in spektakelrijk Morelia

Anand

In Morelia is de tweede grand slam van het jaar volop bezig. Er zijn intussen 5 rondes gespeeld en Vishy Anand is de “sole-leader” met 3.5/5. Hij won met een gelukje van Leko, terwijl concurrent Topalov verrassend verloor van Carlsen (Carlsen speelde Aljechin met zwart!). Aronian is alleen tweede met 3/5. Shirov, Topalov en Carlsen hebben 2.5/5.

In Moskou loopt het Aeroflot Open ook bijna op zijn einde. Na 7 rondes zijn er nog 3 leiders: Alexei Dreev, Maxim Rodhstein en Ian Nepomniachtchi hebben alledrie 5.5/7.

 1. Luc Oosterlinck
  Luc Oosterlinck21-02-2008

  Proficiat Geert, zie je wel dat we met ons Belgisch talent op bord 1 en 2 ver kunnen geraken.

 2. Theo
  Theo22-02-2008

  Congrats, Geert!!! Super parcours!!! 🙂
  GM title for you!!!!!

 3. KAra
  KAra22-02-2008

  Proficiat Geert!
  Verdorie, had ik nu vooraf geweten dat remise ook voldoende ging zijn…

 4. marc
  marc22-02-2008

  da’s inderdaad een mooie prestatie, … maar had hij die GM-norm ook gehaald indien hij niet van feygin had gewonnen?

 5. Geert
  Geert25-02-2008

  Bedankt voor de felicitaties! Om een GM-norm te halen tegen een relatief laag gemiddelde (2444) mag er idd niet veel fout gaan. Toch was een eventuele remise tegen Feygin achteraf bekeken ook nog voldoende geweest, want met 7 uit 9 heb ik een half punt overscore [Volgens de tabellen van de FIDE volstaat 6,5 uit 9 van zodra het gemiddelde 2435 of hoger is]. Een eventuele nederlaag had wel een stok in de wielen gestoken. Het was een bewogen partij waarin we om beurten beslissend voordeel hadden…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.