Aronian schittert in Nice!

Aronian, foto@ChessvibesLevon Aronian veegde Morozevich met 2-0 van het bord en heeft nu een enorme voorsprong opgebouwd op zijn achtervolgers. In Antwerpen heeft TSM de Zilveren Toren gewonnen en in Frankrijk deed jeugdspelers Reinaert Verstraeten het prima in het tornooi van Fourmis…

Aronian doet een fantastische zaak

Levon Aronian blonk de voorgaande edities van het Ambertornooi uit in rariteiten. Met allerlei gekke openingen verzorgde hij het spektakel, helaas voor hem zonder resultaat. Dit jaar pakt hij het rustiger aan en speelt hij de door hem meer gekende varianten. Het gevolg is niet niets: Aronian is iedereen aan het platspelen.

MoroVandaag was Alexander Morozevich aan de beurt. Moro is normaal een blindvirtuoos maar lijkt de weg wat kwijt in Nice, ook al staat hij nog steeds gedeeld eerste in het blindklassement. Met wit had hij weinig problemen, maar hij vergiste zich schromelijk in het eindspel en werd weggetikt. In de rapidpartij zagen we hetzelfde scenario, met dat ene verschil dat Moro in tijdnood kwam. Hij liet ietwat knullig zijn kwaliteit vallen en werd opnieuw weggezet. 2-0 voor Aronian.

Een beter scenario kon de Armeen zich niet wensen, want zijn dichtste achtervolgers Carlsen en Anand verloren beiden hun match met 1.5-0.5. Carlsen verloor de blindpartij van Kramnik na een heel erg vreemd offer van Kramnik op de 18e zet.

Kramnik Carlsen

Kramnik speelde hier 18. Lb6?! “Voor de lol”, zei hij achteraf aan onze collega van Chessvibes. Carlsen kwam er echter goed uit en stond een stuk beter toen zijn vlag viel. Jammer voor de Noor. Anand speelde erg zwak tegen Ivanchuk. Hij blunderde een pion in de rapidpartij en verloor. Dankzij dit gewoel heeft Aronian nu maar liefst 2.5 punten voorsprong op Carlsen, Kramnik en Leko.

TSM wint in de Antwerpse Interclubs

De Zilveren Toren, zo heten de provinciale interclubs in Antwerpen. In 5 afdelingen spelen 36 Antwerpse ploegen op vrijdagavond hun eigen interclubs (ook de Limburgers doen dat trouwens). Het niveau van die interclubs is niet te onderschatten met ploegen als Deurne (met ondermeer Rooze, Froeyman, Van Herck en Schuermans), Westerlo (met Van Beers en Ooms), Borgerhout (met Van Den Brande en Docx) en eigenlijk kunnen we van elke ploeg zo wel enkele bijzonder sterke spelers opnoemen.

Van BeersHet was Westerlo dat het snelste uit de startblokken schoot met enkele klinkende overwinningen. Het keerpunt kwam er in ronde 5 toen TSM, versterkt met Mathias De Wachter, het onderlinge duel wist te winnen met 4-2 (ondermeer ook door de afwezigheid van Eddy Van Beers). In ronde 7 moest Westel opnieuw zonder Van Beers spelen en werden ze geklopt door Borgerhout.

TSM ging daardoor met een bonus van anderhalf punt naar de laatste ronde. De verpletterende overwinning tegen Mortsel deed hen zelfs nog uitlopen, omdat Westel gelijkspeelde tegen een sterk Deurne.

Verstraeten wint Benjaminnenreeks in Fourmis
Nog een heel kort berichtje uit Frankrijk, waar Reinaert Verstraeten de “Benjaminnen”-reeks gewonnen heeft in het tornooi van Fourmies.

VerstraetenHij scoorde een mooie 4/7 met een tpr van 1974. Het tornooi werd gewonnen door Thorsten Haub (foto van de match Verstraeten-Haub). Er deden nog een resum Belgen mee. Al hun uitslagen op de officiƫle site en een verslagje op Echecs-photos.

 1. Peter
  Peter26-03-2008

  Bedankt voor de vermelding!

  Een verslag van de Zilveren Toren is ook te lezen op het publieke gedeelte van onze website: tsmschaakklub.info

 2. Marcel Van Herck
  Marcel Van Herck27-03-2008

  Sadkowski speelt voor Oude God

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.