Bomans neemt leiding bij de -20

BomansArno Bomans won van Jean Herman, terwijl Roos niet verder kwam dan remise tegen Barbier. Daarmee heeft Bomans een halfje meer dan Roos. Bij de elite veranderde er niets aan de top van het klassement na remises van Nijs en Vanderhallen, maar het was wel bloedstollend spannend.

Lisez en francais

Leenaerts én Vanderhallen kunnen eindspel niet afmaken

Het was een prachtige affiche tussen de elotoppers Leenaerts en Vanderhallen. Leenaerts moest nog 2 keer winnen om de helft van de punten te halen (wat goed is voor een plaatsje op een internationaal tornooi) en Vanderhallen: die moest vooral zorgen dat hij Nijs kon inhalen.

Leenaerts-VdhDe partij mondde al rap uit in een eindspel waarin zwart ok leek te staan. Maar de bordjes draaiden en Leenaerts kreeg zijn pionnen op de damevleugel gemobiliseerd. De stelling leek gewonnen, maar toen ruilde Robin zijn loper en was het plots zwart die voor de winst kon spelen. Nils Nijs, die bij ons in de commentaarzaal zat, kreeg bijna een hartaanval maar Leenaerts hield de stelling op remise.

Nijs had eerder al een snelle remise gespeeld tegen Stef Soors nadat een ingewikkelde stelling op het bord verscheen waarin Nijs, zijn stijl volledig trouw, opnieuw erg snel bijzonder weinig tijd op de klok had. Remise was dus een billijk resultaat.

In de andere partijen wonnen Sarrau, Forster én (opnieuw) Lafosse vlotjes hun partij. Vooral Wouter Gryson en Roel Hamblok lijken de concentratie kwijt te zijn. Zij spelen morgen nog tegen elkaar. Vanderhallen-Sarrau en Larmuseau-Nijs zijn de affiches. Bij een gelijke stand wint diegene die de beste score heeft tegen de spelers met 4.5 of meer. Voorlopig lijkt dat lichtjes in het voordeel van Vanderhallen omdat hij morgen sowieso zal moeten scoren tegen Sarrau, die nu al 4.5 heeft. Spannend!

Bomans gaat in polepositie de laatste ronde in

Razendspannend, dat is ook de -20/18. Adrian Roos had het niet onder de markt tegen Sigiswald Barbier, maar hield een tactisch spervuur op remise.

BomansDaardoor kon Arno Bomans alleen leider worden, tenminste als hij won tegen Jean Herman. Dat bleek niet simpel, want Herman verraste met 1. e4. Bomans bleef rustig en speelde zijn spel. Met succes, want hij won tamelijk rap een stuk en had daarbovenop een grote tijdsvoorsprong. Dat was meer dan genoeg en Bomans is daardoor nu alleen eerste met 7/8.

Morgen wacht een spannende laatste ronde, want Roos speelt met wit tegen een van de revelaties van de -18, Reinald Van Praet. Bomans speelt met wit tegen de elohoogste, Dimitri Allaert. Als beide spelers gelijk eindigen, lijkt Roos in het voordeel te zijn.

ReyniersBij de -16 ging alle hoop van Michiel Larmuseau uit naar Pieter Reyniers. Maar helaas voor hem, want Reyniers was aan het knoeien (letterlijk dan, foto). Neen, Glen De Schampheleire is totnogtoe werkelijk oppermachtig: opnieuw won hij zijn partij, nu met zwart. Larmuseau won ook en blijft een halfje achter. Het is dus nog niet afgelopen, maar de Zottegemnaar heeft duidelijk de beste papieren.

Bij de -14 is er al een kampioen en het zal niemand verbazen dat dat Tanguy Ringoir is. Met 8/8 heeft hij voorsprong genoeg op zijn concurrenten. Stefan Beukema blijft de dans leiden bij de -12, terwijl de -10 een serieuze ommekeer kende. Daar verloor Hendrik Decrop de topper van Ben Tuerlinckx, terwijl coleider Lennert Lenaerts wél won.Hij heeft daardoor een vol punt meer dan Decrop. De -8 tenslotte wordt een strijd tussen Fabio De Block en Rupert Hoop.

 1. mathias
  mathias05-04-2008

  20.Pe6 lijkt op het eerste zicht toch wel sterk bij Nijs-Soors, niet?

 2. KAra
  KAra05-04-2008

  Dat lijkt inderdaad een hele sterke zet, is er iets van verdediging? Op nemen kan naast Lxg6 ook Le4 en Ld5 volgen…

 3. Tu Dum
  Tu Dum05-04-2008

  Het is Tanguy Ringoir en niet Ranguy Ringoir.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.