L’Ami voegt zich bij de leiders

L'Ami foto@ChessvibesHet wordt heel erg spannend in het NK: Erwin L’Ami is dankzij een zege tegen De Jong namelijk mee aan de leiding gekomen. Samen met Smeets en Stellwagen heeft L’Ami nu 6/9. In Rusland heeft Ural zijn voorsprong opnieuw uitgebreid…

Tiviakov-L’Ami topper in voorlaatste ronde

De paringen in Hilversum laten weinig aan het toeval over. In de voorlaatste ronde ontmoeten Tiviakov en L’Ami elkaar en in de laatste ronde staat het duel Smeets-Stellwagen op het programma.

Tiviakov, foto@ChessvibesPrachtige affiches, want die 4 spelers zijn de hoofdrolspelers in de strijd om de eerste plaats. Stellwagen en Smeets zijn al een tijdje het veld aan het aanvoeren. Zij werden achtervolgd door onder andere L’Ami en Tiviakov. In ronde 9 won L’Ami van De Jong terwijl Tiviakov zich tot op een half puntje speelde door eerste Nijboer en dan Janssen te verslaan. Het gevolg is duidelijk: 3 leiders en 3 achtervolgers waarvan Tiviakov de meest opvallende naam is (de andere twee zijn Ernst en Reinderman). Een spannend einde!

 1. Stellwagen
  Smeets
  L’Ami 6/9
 2. Tiviakov
  Reinderman
  Ernst 5.5/9
 3. Nijboer
  Visser 5/9

Lees meer op Chessvibes en de officiële site.

Adams wint in Merida

Michael Adams was duidelijk de sterkste speler in Merida. Hij remiseerde de laatste ronde tegen de tweede in de stand, Gabriël Sargissian. Adams wint het tornooi overtuigend met 5.5/7. Door de late remise tegen Sargissian kon Zhang Pengxiang nog oprukken naar de tweede plaats.

 1. Adams 5.5/7
 2. Zhang 5/7
 3. Sargissian
  Humpy 4.5/7

Lees meer op de officiële site.

In Rusland lijkt Ural bijna zeker van de titel. De favoriet won immers met 4-2 van Moskou terwijl achtervolger Economist Saratov 3-3 speelde tegen de derde in de stand, Saransk. Alle uitslagen hier. In Duitsland is Baden-Baden kampioen geworden. Die ploeg is vooral bekend omdat het spelers als Anand, Svidler en Carlsen in zijn rangen heeft, maar won de titel dankzij enkele “mindere goden” die Katernberg met 6-2 naar huis stuurden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.