Bredene nu ook West-Vlaams ploegenkampioen

Hovhanisian en AlienkinIn West-Vlaanderen is het jaarlijkse ploegenkampioenschap de laatste jaren uitgegroeid tot een bloeiend evenement waar telkens meer ploegen aan deelnemen. De titelhonger van Bredene was na de glorietocht in interclubs nog niet gestild, een sterke ploeg werd afgevaardigd … en won! …

92 spelers trekken naar Roeselare

Voor we alle winnaars in de bloemetjes zetten mogen we zeker niet vergeten de prima organisatie van de Roeselaarse schaakkring (de Torrewachters) te vermelden. De club met een rijk schaakverleden (en ongetwijfeld ook toekomst) zorgde voor een prima locatie en kon direct een recordopkomst optekenen van 23 ploegen en 92 spelers. Dat ze het voorbeeld toonden door zelf maar liefst 5 ploegen op te stellen zal hier zeker aan meegeholpen hebben.

Het ploegenkampioenschap wordt gespeeld in drie reeksen, de A-reeks, +1800 elo waarin 8 teams terug te vinden waren en de B en C-reeks die werden samengevoegd, -1800 elo met 15 teams. Het tempo was 20 minuten per partij.

WATT?

Het eerste team van Bredene was bijzonder sterk opgekomen met 2 IM’s, Hovhanisian en Alienkin, en daarbij nog de sterke spelers Tanguy Ringoir en Linton Donovan. Goed voor een elogemiddelde van maar liefst 2341.

WATT?Toch liep het niet van een leien dakje om de overwinning binnen te halen want een team onder de naam WATT (aan de lezers om uit te zoeken hoe men bij deze naam is gekomen) uit Brugge, samengesteld uit een hoop sterke jeugdspelers (Maenhout, Verlinde, Gryson, Viaene) hield gelijke tred tot de laatste ronde. Verrassend genoeg verloor WATT deze ronde met 1,5-2,5 tegen Izegem1 terwijl Bredene in een laatste inspanning het topteam van de gastheren vermorzelde met 4-0.

Bredene haalde zo de titel binnen met 16/20 punten, Hovhanisian 4/5, Alienkin 4,5/5, Ringoir 4/5, Donovan 3,5/5.

Ook de strijd om de derde plaats was spannend en werd nipt gewonnen door Kortrijk 1 (met oa Jan Delabie) voor Oostkamp 1 (met mezelf).

Oostkamp 2De B+C-reeks was zeker niet minder spannend dan de A-reeks. Ook hier speelde het tweede team van Bredene constant voorop maar in een laatste confrontatie met Oostkamp 2 kon dit team op gelijke voet komen door nipt te winnen met 2,5-1,5. Zo eindigden beide ploegen gelijk met 14,5/20, doordat Oostkamp alle matches won was de beker voor hen. Een dikke proficiat aan mijn ploeggenoten J.Rogiers 4/5, S.Rogiers 4/5, De Neve 4/5, Vandenbussche 2,5/5.

Op de uitstekende website van www.torrewachters.be kunnen alle uitslagen, zowel individueel als per ploeg teruggevonden worden.

Met dank aan Yves Surmont voor het versturen van enkele foto’s. Klik onderaan op fotoalbum voor veel meer foto’s.

#flickr_badge_source_txt {padding:0; font: 11px Arial, Helvetica, Sans serif; color:#666666;}
#flickr_badge_icon {display:block !important; margin:0 !important; border: 1px solid rgb(0, 0, 0) !important;}
#flickr_icon_td {padding:0 5px 0 0 !important;}
.flickr_badge_image {text-align:center !important;}
.flickr_badge_image img {border: 1px solid black !important;}
#flickr_badge_uber_wrapper {width:150px;}
#flickr_www {display:block; text-align:center; padding:0 10px 0 10px !important; font: 11px Arial, Helvetica, Sans serif !important; color:#3993ff !important;}
#flickr_badge_uber_wrapper a:hover,
#flickr_badge_uber_wrapper a:link,
#flickr_badge_uber_wrapper a:active,
#flickr_badge_uber_wrapper a:visited {text-decoration:none !important; background:inherit !important;color:#CC6600;}
#flickr_badge_wrapper {}
#flickr_badge_source {padding:0 !important; font: 11px Arial, Helvetica, Sans serif !important; color:#666666 !important;}

schaakfabriek's West Vlaams Kampioenschap photoset schaakfabriek’s West Vlaams Kampioenschap photoset

 1. Roel
  Roel21-04-2008

  WATT = Wouter, Arvid, Tieme, Thibaut? 🙂

 2. Paradijsvogel
  Paradijsvogel21-04-2008

  Let ook op de bende Bruggelingen, links aanwezig in elke foto bij de prijsuitreiking 🙂

 3. Benny Todts
  Benny Todts21-04-2008

  Okee, rechts dus.

 4. KAra
  KAra22-04-2008

  Grappig :-), maar het is dan ook moeilijk om je serieus te houden als Steven Keirse bezig is een speech te geven…

 5. grd
  grd22-04-2008

  ja Benny, de bar stond daar toevallig. Verrast? :p

  @kara Ik vond het vooral grappig hoe Raf al van de 4-0 en daarbijhorende 3de plaats overtuigd was en toch een terechte remise moest toestaan aan maxim. Hoogmoed leid tot val ook tegen de laatste.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.