Kamsky klimt mee aan de leiding

Kamsky, foto@officiele siteGata Kamsky won zijn witpartij tegen Adams en staat mee aan de kop in de Grand Prix in Baku. In Hoboken hebben Arben Dardha en Adrian Roos de 2 tornooien van het lentetornooi gewonnen en in Westvlaanderen heeft Benny Todts een eorme stunt uit zijn mouwen geschud…

Kamsky zet zich naast de leiders, Svidler en Cheparinov winnen eerste partij

Gata Kamsky wordt steeds sterker: dat is een conclusie die al enige tijd gemaakt wordt bij het zien van de progressie die de Amerikaan sinds zijn comeback heeft gemaakt.

Kamsky-AdamsHij wint steeds meer en verliest steeds minder en die trend zet zich ook in Baku door. Kamsky won gisteren met wit van Adams en brengt zijn score daarmee op +2, evenveel als leiders Grischuk en Wang Yue. Niet alleen de resultaten maar vooral de manier waarop Kamsky zijn partijen wint, zijn de moeite waard. Waar hij in het begin van zijn comeback duidelijk een openingsachterstand had, heeft hij nu hard gewerkt aan dat deel. Tegen Adams kwam Kamsky met een sterke verbetering op de partij Leko-Adams. De Amerikaan won eerst één pion, dan nog een en ondanks het feit dat het er niet zo simpel uitzag werd de eindmeet toch relatief vlot bereikt. Een sterke prestatie van Kamsky!

Even leek het erop dat Wang Yue alleen leider zou worden. Hij zette David Navarra onder zware druk en de Chinees dacht even een stuk te winnen. Navarra had echter enkele leuke trucen in de stelling gebracht waardoor zijn problemen niet zo erg waren dan ze leken. De stelling werd gehouden en remise was het resultaat. Opnieuw een partij waarin Navarra zijn verdedigingskunstjes heeft getoond.

Voor het overige won Svidler zijn eerste partij. Met wit zette hij Karjakin mooi opzij. Ook Cheparinov heeft een einde gemaakt aan zijn slechtste start ooit. Hij won met zwart van Inarkiev na een erg scherpe partij.

1 14 Kamsky Gata 2726 USA 4    
2 12 Wang Yue 2689 CHN 4    
3 9 Grischuk Alexander 2716 RUS 4    
4 4 Gashimov Vugar 2679 AZE    
  5 Radjabov Teimour 2751 AZE      

Benny Todts stunt in Westvlaanderen

In Plovdiv heeft topfavoriet Sergey Movsesian met 1 klinkende overwinning (tegen Jan Werle, die met 0/2 terug met de voetjes op de grond staat) en een remise Emil Sutovsky ingehaald. Ook Pavel Tregubov deed dat. Daardoor zijn er nu 3 leiders met 6/7. Er zijn 7 achtervolgers, waaronder de sterke jonkies Caruana en Vachier-Lagrave. Zij hebben 5.5/7.

Adrian RoosIn Hoboken stond dit weekend het lentetornooi op het programma. Dat werd verdeeld over 2 speeldagen. Op zaterdag was er de Memorial Jean Janssens, die gewonnen werd door Arben Dardha. Op zondag was er het tweede criteriumtornooi van het jaar. De open reeks werd daarbij gewonnen door Adrian Roos. We hebben momenteel nog niet meer info, maar u kan in de loop van de dag zeker een update verwachten.

Nog wat ouder nieuws is de titel van Benny Todts in het Westvlaams kampioenschap. Todts verraste vriend en vijand met een fenomenale 7/7 en liet de tweede, de op papier veel sterkere Marc Daels, 2 volle punten achter zich! Pieter Steen (de tweede favoriet) eindigde ietsje verder. Koen Mille won de B-groep, Jason Vandenberghe de C-groep.

 1. Brul
  Brul28-04-2008

  De gebroeders Larmuseau deelden trouwens vrijdagavond de lakens uit in het AB&I toernooi te Tielt. Beiden haalden de perfecte score van 5 uit 5, en mochten in een onderling potje het pleit beslechten. Maarten versloeg Michiel.
  De tegenstand was nochtans niet mals (Alienkin, Mohandesi, Maenhout) op dit uitstekend georganiseerd toernooi. Maenhout werd trouwens solo derde met 4.5/5.

 2. Roel H
  Roel H30-04-2008

  wat is een eorme stunt? 🙂

 3. KAra
  KAra01-05-2008

  ene die enkel Benny kan uithalen 😉

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.