3 leiders zetten eindspurt in

GashimovMet nog 5 rondes te gaan zijn er nog 3 leiders: Grischuk en de verrassingen Gashimov en Wang Yue. Ook in het Europees Kampioenschap zijn er nog 3 leiders: Movsesian, Tregubov en Sutovsky…

Gashimov verrast Kamsky

Gata Kamsky won van Adams in ronde 6. Daarmee kwam de Amerikaanse favoriet mee aan kop met Grischuk en Wang Yue: de start van een opmars van Kamsky, dachten velen, maar ronde 7 bracht een enorme verrassing. Thuisspeler Vugar Gashimov had al een knappe partij tegen Svidler gespeeld en deed dat kunstje nog eens over. Kamsky werd in een gelijke stelling gedomineerd en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Mamedyarov-KarjakinDaarmee was het niet Kamsky die aan de leiding stond, maar wel Gashimov die zich bij Grischuk en Wang voegde nadat die laatste 2 remise speelden in de onderlinge topper. De achtervolging wordt geleid door topfavoriet Magnus Carlsen, die met zwart van Teimour Radjabov won. Samen met Kamsky heeft hij 4.5/8. Met 4 op 8 vinden we een vijftal terug met onder andere de tweede geplaatste Shakriyar Mamedyarov, die zijn negatieve score vandaag herstelde met een puike winst tegen Karjakin.

De stand:

 1. Grischuk
  Gashimov
  Wang Yue 5/8
 2. Carlsen
  Kamsky 4.5/8
 3. Mamedyarov
  Radjabov
  Bacrot
  Svidler
  Adams 4/8
 4. Karjakin 3.5/8
 5. Cheparinov
  Inarkiev 3/8
 6. Navara 2.5/8

Meer info op de officiƫle website.

Ook 3 leiders in Plovdiv

In Bulgarije hebben ze vandaag eveneens de 8ste ronde afgewerkt, maar die bracht weinig spectaculairs. 6 remises op de topborden brachten geen enkele verschuiving teweeg. Daardoor zijn er nog steeds 3 leiders: Sutovsky, Tregubov en topfavoriet Movsesian.

De stand:

 1. Sutovsky
  Tregubov
  Movsesian 6.5/8
 2. Laznicka
  Iotov
  Efimenko
  Pantsulaia
  en nog 10 spelers met 6/8.

Meer op de officiƫle site.

Nog een uitsmijter vinden we in het correspondentieschaak, waar het ICCF voor het eerst in zijn geschiedenis een World Junior Cup organiseert, een correspondentie-wk voor alle spelers jonger dan 20 jaar. Los van het feit dat we benieuwd zijn hoe men dit gaat controleren, kunnen alle Belgische jongeren zich hier inschrijven.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.