Radjabov stopt zegereeks van Ivanchuk

IvanchukDe Azeri wist Ivanchuk na 5 winstpartijen eindelijk op remise te houden. Desalniettemin blijft Chucky uiteraard autoritair leider met 5.5/6. Ondanks zijn waanzinnige start zit Topalov de man van de voetbalmatch op de hielen. Hij heeft een punt achterstand…

Ivanchuk is ook man van de match

5/5, het is een buitenaardse score tegen dit gezelschap. Vandaag riep Radjabov eindelijk een halt toe aan de reeks van Ivanchuk na een degelijke partij. Ivanchuk heeft nu 5.5/6, nog steeds bijzonder.

Topalov, foto@ChessvibesOpvallend is dat Ivanchuk met dergelijke monsterscore amper één punt voorstaat op achtervolger Topalov. Topalov klopte vandaag de zwalpende Aronian. De Bulgaar heeft daardoor ook een prachtige score, die gewoon niet opvalt door het monsterachtige spel van Ivanchuk. 4.5/6 heeft Topalov, goed voor een duidelijke tweede plaats. Hij houdt de Oekraïner daarmee in het vizier.

Voor Aronian is dit een rampzalig toernooi aan het worden. Met 1.5/6 scoort hij beneden alle verwachtingen. Enkel debutant Bu heeft nog minder: 1/6. De Chinees moet duidelijk nog wat boterhammetjes eten om met dit gezelschap mee te kunnen. In de middenmoot vinden we Cheparinov terug die een erg degelijke 3/6 scoort, zeker na het vermoeiende toernooi in Baku.

Als uitsmijter geven we nog even mee dat Ivanchuk op de rustdag ook de man van de match werd in de voetbalwedstrijd tussen Levski Sofia en de “Chess all stars”. Chucky was keeper en vooral zijn opwarming mag opmerkelijk genoemd worden. Je kan enkele leuke fragmenten van de wapperende Ivanchuk zien in een van de filmpjes van Robert Fontaine voor Europe Echecs onder de titel “party and football” (zie onder). Een must see!

De stand:

  1. Ivanchuk 5.5/6
  2. Topalov 4.5/6
  3. Cheparinov 3/6
  4. Radjabov 2.5/6
  5. Aronian 1.5/6
  6. Bu 1/6

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.