Vervangt Shirov Kamsky?

ShirovVerrassend nieuws: Alexei Shirov heeft een persrelease geschreven waarin hij zich bereid toont om Kamsky te vervangen en in Bulgarije de match tegen Topalov te spelen…

Shirov verliest zijn geduld

De organisatie van de tweekamp Kamsky-Topalov moddert al enkele maanden aan omdat beide spelers telkens bezwaren uitten bij locatievoorstellen van de andere speler. De situatie is als volgt: de manager van Kamsky, Chernenko, had 2 weken geleden het hoogste bod op zak om de match in Oekraïne te spelen. Dat bod moet hij nu waarmaken en het geld storten op de FIDE-rekening, iets wat hij 2 weken geleden al zou doen. Het geld is er echter nog niet, bevestigde een FIDE-official aan Chessvibes. Als dat niet gebeurt, moet er in Bulgarije gespeeld worden, wat Kamsky totnogtoe weigert. Wereldbekefinalist Alexei Shirov heeft er genoeg van en legt de vinger op de pols met een erg onverwacht persbericht.

Hij stelt dat de deadline van de financieringsvoorstellen nu al meerdere malen is overschreden en vindt dat het stilaan zijn beurt is om de match te spelen. Dat Shirov dit schrijft is opvallend, aangezien hij eind de jaren ’90 zelf zijn match met Kasparov misliep door een soortgelijk politiek steekspel. Dit is wat Shirov schreef:

With this short press release I would like to bring attention to the following facts:

1. In spite of having passed all the possible deadlines, FIDE still has not announced the venue of the match Topalov-Kamsky. That means that the match should normally take place in Bulgaria because the Lvov offer seems not to have been materialized.

2. Mr. Gata Kamsky has declared that he does not wish to play in Bulgaria. According to the match regulations he should be replaced by me in this case.

3. It is absolutely clear that the silence and uncertainty should end and the firm decision about the forthcoming match should be taken. Nobody can wait forever and this concerns the reserve players as well.

Alexei Shirov,
Tarragona, 29.05.2008

Volgens de regels heeft Shirov een punt: als het bod van Chernenko er niet is en Kamsky weigert in Bulgarije te spelen, mag Shirov deze vervangen. Benieuwd hoe deze vaudeville zal aflopen…

Externe links:

Chessvibes
Chessbase

  1. Tom Vananderoye
    Tom Vananderoye29-05-2008

    Wel zeer droog opgesteld die persrelease. Maar bon het zou ergens wel good karma zijn moest hij het worden.

  2. Guy
    Guy29-05-2008

    Een goede zet, het zal het wachten op deze match beslist verkorten…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.