Komkommertijd: luwte voor de zomerstorm

komkommertijdHet is even komkommertijd in de schaakwereld, maar het eerstvolgende weekend is de start van het altijd erg drukke zomercircuit. Een overzicht…

Het BK komt eraan

Na enkele drukke internationale weken is dit de week van de rust: geen grote toernooien, geen speciale matchen. In afwachting van de drukke zomer, die in feite zaterdag al begint, geven we alvast een overzicht van wat u de komende zomer van Schaakfabriek kan verwachten.

komkommertijdNa een weekje rust beginnen we zaterdag meteen in Wirtzfeld, waar een gezellig rapidweekend op het programma staat. Zaterdag is er een ploegentoernooi en zondag een prestigieus individueel toernooi met enkele gereputeerde grootmeesters, zoals Fridman (2640) en Schlosser (2556). De voorlopige deelnemerslijst kan je bekijken als je in de kalender rechts op het toernooi klikt. Dit weekend biedt nog meer: In Landegem is er het Soete Beese-festival en in Oostende een editie van het jeugdcriterium. Schaakfabriek heeft bij al die evenementen een mannetje ter plaatse.

De week daarna zet het Belgisch Kampioenschap in Eupen de zomer definitief in. Schaakfabriek zal ook daar fulltime aanwezig zijn voor verslagen, analyses en normaal gezien ook live-partijen. Je kan nu op de officiele site al de voorlopige deelnemerslijst bewonderen. Later in juli zijn er ook nog het Open van Gent en meerdere eendagstoernooien. In augustus staan er 2 grootmeestertoernooien op het programma met Inventi en Charleroi en vinden ook de gezellige open toernooien in Brasschaat en Vlissingen (al van een iets grotere orde natuurlijk) plaats.

Daarnaast zal ook het internationale pakket niet verwaarloosd worden. Dit weekend begint immers het toptoernooi van Dortmund en later zijn er nog Biel, Mainz en het 2de Grand Prix-toernooi in Soci, Rusland.

In afwachting van ander spectaculair nieuws, tot zaterdag.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.