Hamblok en Roos winnen de criteriumtoernooien

Roel HamblokRoel Hamblok en Adrian Roos zijn de winnaars van de 2 criteriumtoernooien van dit weekend geworden. Hamblok won in Landegem, terwijl Roos in Oostende de hoofdprijs meepikte…

Hamblok domineert criterium van Landegem

Roel Hamblok heeft zaterdag met verve het criteriumtoernooi van Landegem gewonnen. In een deelnemersveld van 25 spelers was hij de enige die geen enkele partij verloor. Enkel Glen De Schampheleire en Adrian Roos (in de laatste ronde) namen een halfje voor hun rekening. De tweede plaats was voor Hendrik Ponnet, die net als Adrian Roos en Glen De Schampheleire 5.5/7 scoorde.

De top-10:

1 Hamblok Roel 6.0
2 Ponnet Hendrik 5.5
3 Roos Adrian 5.5
4 De Schampheleire Glen 5.5
5 Barbe Tom 4.5
6 Windels Jan 4.5
7 Larmuseau Michiel 4.5
8 Vanhauwaert Kurt 4.5
9 De Vliegher Yves 4.0
10 Ramacker Nico 4.0

De B-reeks werd gedomineerd door Maarten Larmuseau, die met 6.5/7 anderhalf punt sterker was dan Wouter Ghyselen, Jeroen Deschepper en Wouter Schuurbiers. Alle uitslagen op de site van Landegem.

Oostende is een schot van de Roos

Het criteriumgeweld was nog niet afgelopen, want amper één dag later vond in Oostende nog een criteriumtoernooi plaats. Dit keer was het niet Roel Hamblok die won (hij werd vierde), maar wel Adrian Roos.

Adrian RoosDie had geleerd van Hamblok’s overwinning van zaterdag en legde een soortgelijk parcours af: 2 remises (tegen Maarten Larmuseau en Jan Windels) en 5 zeges, goed voor 6/7. De strijd voor de toernooizege leek nochtans op een ex aequo uit te draaien. Roos en Larmuseau gingen immers de laatste ronde in met 5 punten. Daar liet de favoriet uit Aalter nog een halfje liggen. De verrassing van het toernooi werd Maarten Rademakers die met 5/7 derde eindigde.

Bij de -16 besliste uw verslaggever David Roos over de titel door in de laatste ronde Michiel Larmuseau te kloppen. Daardoor won Jeroen Deschepper de reeks met 6.5/7. De -14 ging naar Reinaert Verstraeten en Thomas Desmyter, de -10 naar Lennert Lenaerts. De -8 werd compleet gedomineerd door Hoop Rupert met een fascinerende 9/9!

Alle uitslagen van de criteria kan je terugvinden op hun website. Met dank aan David Roos, Luc Cornet en de organisaties van beide toernooien voor de informatie.

  1. robon
    robon30-06-2008

    De uitslagen van alle reeksen zijn nu te vinden op de website van de Vrijschaker: http://come.to/vsl.
    Foto’s volgen later deze week.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.