Is Nils Nijs op weg naar een IM norm?

Nils NijsNa zijn nederlaag tegen GM Degraeve is Nils Nijs blijven stunten in La Fere. Eerst won hij nog van Goldsztejn (2374) om daarna remises te halen tegen Wirig (2456) en Gaponenko (2468). Met 4/6 en een tpr van 2570 zit Nils zelfs op koers voor een heuse IM-norm…

Nijs legt een bijzonder parcours af

IM Drenchev (2450) 1
IM Sundararajan (2446) 1
GM Degraeve (2530) 0
Goldsztejn (2374) 1
IM Wirig (2456) 0.5
IM Gaponenko (2468) 0.5

Dit uitzonderlijke parcours levert Nils Nijs een tpr van 2570 op. La Fere kent hem nu als geen ander en de weg naar een IM-norm ligt nog steeds open, al zal dat uiteindelijk misschien nog te hoog gegrepen zijn. In de “schaduw” van het BK (en de mooie dingen die daar te zien zijn) valt het misschien even minder op, maar dit is dé prestatie van het moment. Nijs gebruikt zijn klassieke formule: goed spelen, in tijdnood komen en dan toch altijd weer toeslaan.

Ook Tanguy Ringoir draait mee met 4/6, maar heeft voorlopig eerder normale resultaten. Door zijn nieuwe 2321 is hij nu ook bijna altijd reekshoofd in de tabel, wat ervoor zorgt dat hij iets meer moet winnen om tegen de echte kleppers te komen. Maar 4/6 is niet slecht en ook hij zal nog van zich laten horen.

Toernooisite La Fere
Clubsite Oude God Mortsel (de club van Nils)

Intussen is Stef Soors aan een IM-toernooi in Saint-Lo begonnen. In de open reeks spelen ook een hoop Belgen mee. Bezoek de blog hier ( niet zo handig, maar de site gaan we u zeker besparen, die is werkelijk abominabel).

 1. Marcel
  Marcel10-07-2008

  de blog link gaat toch naar die onoverzichtelijke site!

 2. Jan Lagrain
  Jan Lagrain10-07-2008

  de echte site is deze: http://www.echecsaglo.fr/index.php

  De blog is het “minst onoverzichtelijk” en specifiek voor het toernooi bedoeld. Het is trouwens raar, want ze hebben wel degelijk uitslagen enzo…

 3. rv
  rv10-07-2008

  http://echecsaglo.fr/2008festival/papi/fest2008miBerger.htm

  hier is de stand, idd heel zwakke site…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.