Shirov leidt in Poikovsky

Tom PiceuHet toernooi op Siberische gronden is het enige toptoernooi van het moment en wordt totnogtoe gedomineerd door Alexei Shirov. Hij leidt met 5/7. Intussen zijn er heel wat Belgen in Frankrijk aan het spelen. Soors speelt in het normentoernooi van Saint-Lo, terwijl Tom Piceu helemaal vooraan staat in Condom…

Shirov op +3

De toernooistart werd gedomineerd door Sergey Rublevski die twee keer won, tegen Gashimov en Wang Hao. Daarna nam Shirov het over door de laatste drie in de stand te verslaan. Vergis u niet, want het gaat om Inarkiev, Onischuk en Volokitin. Met 5/7 heeft Shirov een half punt meer dan Jakovenko en Rublevski.

Er is geen echte officiƫle site van het toernooi, dus u bent aangewezen op de grote nieuwssites zoals TWIC en Chessbase.

De stand na ronde 7:

1. Shirov 5
2. Jakovenko , Rublevski 4.5
3. Wang Hao, Gashimov 4
4. Bologan 3
5. Sutovsky, Onischuk, Inarkiev, Volokitin 2.5

Een pak Belgen in Condom

Tieme VerlindeEen grote Brugse delegatie en enkele Deurne-spelers zijn afgezakt naar Condom, dat al startte tijdens het Belgisch Kampioenschap. Toch goed voor zo’n 15 Belgen, die hun best doen om er iets van te maken daar in Frankrijk. Voorlopig lukt dat aardig, want Vlaams kampioen Tom Piceu staat na vijf rondes knap tweede met 4.5/5, samen met IM Sikuva (2540). Enkel de Franse IM Bujisho (2402) doet beter.

Nog goed bezig: Tieme Verlinde en Frederic Decoster, die beiden een hoge tpr scoren met 2371 en 2401 respectievelijk. Verder in de lijst vinden we ook nog Jan Rooze, Rudi Knors, Wouter Gryson, Frederic Verduyn enzoverder terug.

Alle info op de officiƫle site.

Soors voorlopig niet op weg naar IM norm

Het zou wat zijn, 3 IM-normen voor jeugdspelers in 2 weken tijd. Maar zover zal het helaas niet komen. In het normentoernooi van Saint-Lo weert Stef Soors zich kranig, maar meer dan een 2/8 zit er voorlopig niet in. Stef won van Bissieres (2275) en remiseerde tegen Coursaget (2347) en Pucher (2232). De andere partijen gingen voorlopig verloren.

In Saint-Lo is er ook een stevig jeugdtoernooi aan de gang. Daar valt vooral de prestatie van Xavier Mastalerz op. Met 6.5/8 staat hij alleen vierde, aan hald puntje achter drie leiders, de ijzersterke Roemeen Georgescu (2442), Loic Barbet en de Nederlander Tom Meurs. Ook Jean Herman en Jason Vandenberghe doen het goed met 6/8. De broertjes Larmuseau staan iets verder. Maarten heeft 5.5, Michiel 5 net als Eva Baekelant.

De link naar de toernooisite vind je rechts in de actueelbalk.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.