Er zijn nog zeven leiders in Gent

Chris Ward is een van de leidersNa twee dagen en vier rondes schieten er in het Open van Gent nog zeven spelers over met het maximum. Bij die zeven zijn er geen verrassingen. Die vinden we verder in de stand…

Dgebuadze op schema

Alexandre Dgebuadze, Andery Sumets, Chris Ward, Geert van der Stricht, Gorik Cools, Rudy Van Wessel en Peter Sowray. Dat zijn de zeven namen die nog het maximum van de punten hebben. Van die zeven is eigenlijk geen enkele speler enigszins verrassend te noemen. Allen wonnen ze hun partijen als reekshoofd.

Desalniettemin zijn er ook enkele grotere namen puntjes kwijtgespeeld. De GM Pavel Skatchkov bijvoorbeeld kwam in ronde 4 niet verder dan een remise tegen Thibaut Vandenbussche, die op zijn elan van het BK verdergaat. Gerhard Schebler is zijn maximumscore al kwijt. De Duitser liet in de derde ronde al een halfje liggen tegen de Nederlander Marcel Vermaat. Ook Bart Michiels heeft geen 4/4. Hij remiseerde tegen Lee.

Pieter SaligoHet Open van Gent is een groot open toernooi, wat dus wil zeggen dat er bijzonder veel spelers meedoen (ze zijn met 315 dit jaar). Het is dan ook bijna onmogelijk om alle verrassingen op te sommen, maar we doen toch even een poging: Tom Barbé (remise tegen Klundt), Jonas Van Cappellen (remise tegen Goormachtigh, winst tegen Gooris, remise tegen Van Dijk), Marigje Degrande (winst tegen Hennipman), Pieter Saligo (remise tegen Stuemer), Jasper Tondeleir (die met zijn 1241 2/2 scoorde tegen een 1850 en een 2050 om dan tegen Jan-Willem De Jong te verliezen) en zo kunnen we nog even doorgaan. We laten de rest aan de lezer zelf over, die alle uitslagen kan raadplegen op de site van KGSRL.

We hopen de partijen van rondes twee tot en met vier zo snel mogelijk online te zetten op Schaakfabriekplus. Wat we wel al hebben, zijn enkele foto’s.

 1. Zenman
  Zenman21-07-2008

  25 chess games beschikbaar

 2. wim
  wim21-07-2008

  Ook in Pardubice zijn heel wat Belgen actief. De resultaten kun je in 1 oogopslag zien:
  http://chess-results.com/tnr14591.aspx?art=25&fedb=BEL&lan=1&flag=30&m=-1

 3. steff
  steff21-07-2008

  Ook in de Politiken Cup enkele landgenoten; niet direct zo’n handig overzicht als pardubice, maar het aantal is beperkter: Vanparys, De Coninck en Mangelschots.

  http://www.politikencup.dk/

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.