Open Gent van start

Dgebuadze is favorietOmgedoopt tot Taminco Open opende het internationale toernooi van Gent gisteren zijn deuren. Vijf GM’s en twee jonge, sterke IM’s zijn favoriet…

Gorshkov zorgt voor eerste grote verrassing

Vandaag gaan we even op bezoek in Gent, dus voorlopig al even een korte inleiding over dag 1 van de Taminco Open in Gent. De naam is meteen al nieuwswaardig, want het Open van Gent heeft in tegenstelling tot de vorige jaren (toen het geen enkele sponsor had) een hoofdvogel gevonden. Het gevolg is dat het prijzengeld flink de hoogte in is gegaan. De eerste prijs is nu 1800 euro, wat voor vier dagen schaak een mooie prijzenpot is.

Toch zijn de grootmeesters niet zo talrijk opgekomen als verwacht. “Slechts” vijf grootmeesters zorgen ervoor dat het zeker nog een van de sterkste toernooien van ons land is, maar het hadden er nog meer kunnen zijn. First seed is oud-Belgisch kampioen Alexandre Dgebuadze. Ook GM Sumets, die ook in Charleroi zal spelen volgende week (in het open toernooi welteverstaan), heeft meer dan 2500 elopuntjes. Voorts nog sterk: GM Skatchkov, IM De Jong, GM Schebler, IM Michiels, GM Ward en IM Van der Stricht zijn de eerste acht namen van de lijst.

VerstraetenAls er open toernooien zijn, is het altijd uitkijken naar vroege verrassingen. En die waren er. In de eerste ronde was het jeugdspeler Reinaert Verstraeten die Jan Van Mechelen op remise hield, maar de grootste verrassingen kwam in ronde 2. Leonid Gorchkov hield immers Jan-Willem De Jong op remise, terwijl ene Schriemer (2014) Stefan Docx vloerde. Daarmee zijn al twee van de beste tien elo’s punten kwijt.

Foto’s en een fatsoenlijk verslag volgen (als alles goed loopt) vannacht. Voorlopig kan u wel al een hele hoop partijen bekijken op Schaakfabriekplus, met dank aan Luc Oosterlinck en Valery Maes. De links over het toernooi van Gent vindt u rechts in de “actueel”-balk.

 1. Zenman
  Zenman20-07-2008

  Goedemorgen,

  Zal t downloaden op delen van mislukkingen in pgn-formaat te downloaden?

  Dank u bij voorbaat.

  http://zenman-zenman.blogspot.com/

  Bonjour,

  Pourra t on télécharger des parties d’échecs téléchargeables en format pgn?

  Merci d’avance.

 2. Zenman
  Zenman20-07-2008

  Schaakfabriek is een link op de blog Zenman voor Internationnal Open Chess Gent.

  http://zenman-zenman.blogspot.com/

 3. Marc
  Marc20-07-2008

  Een minstens even indrukwekkende start als deze van Rein Vertstraeten was deze van Jasper Tondeleir (1241)! 2/2
  Proficiat uit het Waasland !

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.