Sumets alleen leider met 6/6

Van der StrichtAndrej Sumets is voorlopig heer en meester in Gent met 6/6. Geert Van der Stricht lijkt zijn slecht BK goed verteerd te hebben. In de vijfde ronde van de Taminco Open in Gent won hij de topper van Dgebuadze…

Na 5 rondes nog drie leiders met het maximum

In de eerste rondes van zo’n groot open toernooi is het aftellen hoeveel mensen er overblijven met het maximum. Wel, na vijf rondes Open Gent zijn dat er nog drie: Andrej Sumets, Chris Ward en Geert Van der Stricht. Vooral de Belg in dat gezelschap valt op.

Vorige week speelde Van der Stricht immers nog een belabberd toernooi in Eupen, maar nu loopt het veel beter. In de vijfde ronde klopte Van der Stricht eerste geplaatste Dgebuadze, die niet in de beste vorm zit momenteel. Een goede prestatie van de Gentenaar.

De achtervolging op de drie leiders is vrij beperkt. Slechts vijf spelers hebben 4.5/5: Bart Michiels, Gerhard Schebler, Danial Sadkwoski, Peter Sowray en Tom Wiley. Die laatste had voor een kleine stunt gezorgd door Jan-Willem De Jong een nederlaag aan te smeren. De Jong staat al anderhalf punt in het rood.

Sumets neemt het over in ronde 6

Van der Stricht consolideerde in de zesde ronde door Gerhard Schebler op remise te houden. Deze Open van Gent is een ideale voorbereiding voor Van der Stricht’s GM-normentoernooien in Charleroi en Antwerpen: met Dgebuadze en Schebler heeft hij alvast twee concurrenten kunnen aftasten.

De échte topper van de zesde ronde ging tussen Sumets en Ward, gewonnen door de elofavoriet. Sumets is daarmee de enige speler met 6/6. Hij wordt op de hielen gezeten door drie spelers: Sowray, Van der Stricht en Bart Michiels. Michiels wordt de volgende tegenstander van Sumets.

Voorts moeten we 1 prestatie zeker nog vermelden: Kevin Noiroux won in die zesde ronde van GM Statchkov.

Meer op de officiële site. De partijen zijn intussen geupdate tot en met ronde 3 en ronde 5. Rondes 4 en 6 hopen we later te kunnen updaten.

  1. luc
    luc23-07-2008

    Een aanrader wie houdt van vechtschaak mag deze partij zeker niet missen.
    Sowray P. (2317) – Sadkowski D. (2340) [A34]

    Taminco Open Gent (6.4) 2008

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.