Van der Stricht wint Open van Gent

Van der StrichtGeert Van der Stricht heeft verrassend het Open van Gent gewonnen. De Gentenaar won in de laatste ronde mooi van Chris Ward, terwijl Sumets en Schebler remiseerden. We hebben ook alle partijen…

Van der Stricht profiteert van salonremise

Geert Van der Stricht leek rijp voor de slachtbank als je zijn Belgisch Kampioenschap zag, maar niets bleek minder waar. In zijn thuisstad herpakte Van der Stricht zich met glans: Hij speelde niet alleen prima, hij wint het toernooi volledig solo!

Dat Van der Stricht de vorm terug te pakken had, bleek al in de 5de ronde, toen hij met zwart opvallend makkelijk won van Dgebuadze. Een snelle salonremise tegen Schebler was slechts een tussenpauze, want daarna ging hij gewoon door op zijn elan. De climax kwam er in de laatste ronde. Het moet gezegd: Van der Stricht had een handige loting. Terwijl zijn twee co-leiders Sumets en Schebler hun prijzengeld al snel vastlegden, moest zijn tegenstander Chris Ward een achterstand van een half punt ophalen. Erop of eronder dus.

Van der StrichtMaar Van der Stricht speelde een goede partij. De stelling ontplooide zich traag tot Ward een ietwat eigenaardig manoevre pleegde: hij ging in op een schijnpionoffer en bracht de koning naar e7. Daarop zag Van der Stricht zijn kans en hij besloot er volop voor te gaan. Met een boeiend offer op c5 sloeg hij toe. Riskant gespeeld, maar het loonde. Enkele zetten later won hij de dame en de partij en… het toernooi!

Een onverwachte, maar verdiende zege voor Van der Stricht die ook gaat lopen met de eerste prijs van 1800 euro. Sumets, Schebler, Dgebuadze en Muhren volgen op een half punt met 7.5/9.

Als we zoeken naar een verrassing en het verschil tussen elo en TPR daarbij even in rekening nemen, dan valt vooral de prestatie van Jonas Van Cappellen op. Hij haalde 6/9 maar zijn TPR van 2238 toont aan dat hij werkelijk uitstekend gespeeld heeft. Ook de Nederlander Legemaat en de Belgen Yasseen De Herdt en David Roos scoorden ver boven hun elo.

Dankzij de fantastische hulp van Luc Oosterlinck, Chris Ghysels en Valery Maes hebben we intussen alle rondes kunnen updaten op Schaakfabriekplus. U kan nu de 10 eerste borden van elke ronde naspelen. De download wordt later in orde gebracht.

De volledige uitslag kan bekijken op de site van KGSRL.

 1. Theo
  Theo23-07-2008

  Proficiat Geert!
  Puike prestatie, zeker gezien dit deelnemersveld! (toch een paar ijzersterke GMs!)

  good job!

 2. tom vananderoye
  tom vananderoye23-07-2008

  mooi resultaat!

 3. luc
  luc23-07-2008

  Geert een grote proficiat, op dit eigen tornooi, hebt je de druk goed uitgesteld tot de laatste partij.

 4. Zenman
  Zenman23-07-2008

  Bravo Geert Van der Stricht !!

 5. Der Alte
  Der Alte23-07-2008

  Geert,

  Dit was werkelijk en zeer gave prestatie! Jammer dat er geen GM- norm te behalen was. Nog eens gefeliciteerd!

 6. Edwin
  Edwin23-07-2008

  Mooie prestatie van Geert van der Stricht. Proficiat! Maar die ijzersterke GM’s heb ik niet gezien. Waren toch echt meer het type zeepsop GM…

 7. bonnero
  bonnero25-07-2008

  Proficiat, Geert! Die staat mooi op je palmares!

 8. Zenman
  Zenman25-07-2008

  201 chess games on line

  http://zenman-zenman.blogspot.com/

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.