Kuzubov maakt indruk in Politiken Cup

KuzubovIn Kopenhagen wordt momenteel de Politiken Cup gespeeld. Een prestigieus toernooi dat dit jaar zijn sterkste deelnemersveld ooit kent. Na 8 rondes leidt de jonge Yuri Kuzubov. Er spelen ook enkele Belgen mee…

Kuzubov lost Savchenko af

6/6, het is zelden gezien op dat niveau, maar Boris Savchenko hield dat tempo aan in de eerste rondes van de Politiken Cup in Kopenhagen. Dat is écht een grote verrassing, want in die Politiken Kup spelen kleppers mee als Eljanov (2716), Malakhov (2685), Roiz (2680), Nielsen (2652) en Europees kampioen Tiviakov (2645). Kortom, met zijn 2578 was Savchenko “slechts” dertiende geplaatst.

Het is dan ook grappig dat Savchenko’s raid gebroken werd door iemand met exact evenveel ratingpunten: de piepjonge Yurij Kuzubov (ook 2578). Kuzubov was gestart met 5.5/6, maar won het onderlinge duel om met 6.5/7 alleen aan de leiding te wippen. Vandaag remiseerde Kuzubov net tegen Malakhov. 7/8 dus. Je kan niet zeggen dat de toppers het echt slecht doen. Eljanov, Roiz en consoorten tekenen ook voor 6/8.

In Kopenhagen spelen ook drie Belgen mee, drie Mechelaars om preciezer te zijn. Philip Vanparys, Peter Mangelschots en Rafael De Koninck verdedigen onze driekleur en doen dat momenteel op niveau. Alle drie hebben ze 4.5. Peter Mangelschots op 7, de andere twee op 8 (Mangelschots is op het ogenblik van schrijven nog bezig met zijn partij). De meest opvallende zege was van De Koninck die FM Kulago (2305) klopte.

De voorlopige stand na 8 rondes:

1. Kuzubov 7
2. Malakhov 6.5
3. Roiz, Golod, Eljanov, Kogan, Hector, Savchenko, Socko, Mchedlishvili, enz.

De link naar de toernooisite vind je rechts in de actueelbalk.

 1. ze voice
  ze voice25-07-2008

  In Andorra doen ook vijf Belgen mee, totnogtoe zonder superresultaten…

  http://www.escacsandorra.com/Open2008/r7.php

 2. Peter
  Peter26-07-2008

  Dat is wel heel gek, dat Philip al gedaan had en ikzelf nog niet… we speelden namelijk tegen elkaar 🙂

  Philip had de gruwelijke pech tegen de BEIDE andere Belgen te moeten. Hoe groot is die kans op een kleine 300 deelnemers??

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.