Kraemer en Plachetka verrassen favorieten

KraemerEnkele verrassende uitslagen in Charleroi vandaag: Jan Plachetka won met zwart van Dgebuadze, terwijl Kraemer Gharamian versloeg. In de open reeks strandde Yordi Schaeken op een zucht van een stunt…

Kraemer en Plachetka gaan ervoor

Martin Kraemer verving een week voor het toernooi Richard Polaczek. De Duitser heeft zijn start niet gemist en lijkt voorlopig dé kandidaat om de felbegeerde GM-norm te scoren.

Vandaag was Kraemer verrassend te sterk voor de verrassing van vorig jaar. Tigran Gharamian scoorde toen immers een GM-norm en hoopte hier zijn derde en beslissende score te kunnen halen. Die droom lijkt nu ver weg, want Kraemer bleek uiteindelijk te sterk voor de Franse Armeen. Een bijzonder sterke start van Kraemer.

Een jonge snaak met 2456 die fel van leer trekt: het is nog te begrijpen. Maar wat de oude krijger Jan Plachetka in zijn openingsrondes gepresteerd heeft, is écht een enorme verrassing. Na gisteren Michiels geklopt te hebben, versloeg Plachetka vandaag GM Dgebuadze. Die laatste lijkt sinds het BK totaal uit vorm. 2/2 voor Plachetka.

Bart MichielsBart Michiels herpakte zich vandaag door met zwart te winnen van Van der Stricht, terwijl Kevin Terrieux sterker was dan de ongelukkige Vandevoort, die start met 0/2. Rausis-Hovhanisian werd remise.

De uitslagen:

Kraemer-Gharamian 1-0
Dgebuadze-Plachetka 0-1
Rausis-Hovhanisian 1/2
Van der Stricht-Michiels 0-1
Terrieux-Vandevoort 1-0

In de open reeks was er consternatie op bord 2. Daar was Yordi Schaeken immers op weg naar een absolute stunt tegen IM Vincent Colin (2424): in een toreneindspel met twee pionnen meer leek het snel afgelopen te zijn. Schaeken had meerdere winstplannen, maar ging toen de mist in en moest vrede nemen met remise. Maar ook die varianten liet hij liggen, waardoor Colin de partij zelfs nog won. Een huzarenstukje, dat je kan naspelen op de officiële site.

Je kan voorlopig de eerste drie borden van de Masters naspelen op SFplus, de rest daten we meteen up van het moment dat we ze binnen hebben.

  1. mathias
    mathias28-07-2008

    ik vind dat alle artikels evenveel comments verdienen!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.