Ook in Zottegem is Geirnaert de sterkste

Geirnaert2/2 voor Steven Geirnaert dit weekend. Vrijdag won hij al in Hasselt, zondag was hij de beste in het rapidtoernooi in Zottegem. Maarten Larmuseau werd tweede…

Geirnaert knalt concurrentie weg

De Bruggeling maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Met 6/6 was een snelle remise tegen Tim Bosschem in de laatste ronde genoeg voor toernooiwinst. Maarten Larmuseau werd tweede, samen met Tim Bosschem. Beiden telden 5.5/7. Luc Saligo en Robin Hoed (Jonas Van Cappellen) pakten met 5/7 de gedeelde derde plaats. In elke reeks was er ook een prijs voorzien voor de eerste vrouwelijke deelnemer. In deze A-reeks ging deze prijs naar… niemand wegens gebrek aan vrouwelijke deelnemers.

1 Geirnaert Steven 2369 M 6.5
2 Larmuseau Maarten 2149 M 5.5
3 Bosschem Tim 2077 M 5.5
4 Saligo Luc 2150 M 5.0
5 Van Cappellen Jonas 1976 M 5.0

Geoffrey Poelman verrast in de B-reeks

Michiel LarmuseauDe B-reeks (-16) werd er gewonnen door Michiel Larmuseau, samen met de verrassende Geoffrey Poelman. De onderlinge partij werd remise, waardoor een half buch-puntje de titel toch naar Larmuseau ging. Pieter Saligo eindigde 3de en Wouter Ghyselen 4de. En op de 5de plaats eindigde Truike Geerts die meteen ook eerste meisje was.

1 Larmuseau Michiel 2063 M 5.5 0.5 30.0
2 Poelman Geoffrey 1550 M 5.5 0.5 29.5
3 Saligo Pieter 1952 M 5.0 1.0
4 Ghyselen Wouter 1864 M 5.0 0.0
5 Geerts Truike 1544 V 4.5

Laura Saligo bezorgt meisjes toch toernooiwinst

Laura SaligoLaura Saligo compenseerde het gebrek aan vrouwelijke deelnemers in de A-reeks volledig bij de -14. Met een half punt voorsprong op Ruben De Vleeschauwer won ze zowel de meisjesprijs als het hele toernooi. Dorian Van Den Heede werd 3de en Mathias Lootens 4de, samen met Pepijn Pollet.

1 Saligo Laura 1549 V 6.0
2 De Vleeschauwer Ruben 1537 M 5.5
3 Van Den Heede Dorian 1718 M 5.0
4 Lootens Matthias 1498 M 4.5 — 28.0
5 Pollet Pepijn 0 M 4.5 — 25.0

De broer van Ruben De Vleeschauwer zag die volgorde niet echt zitten bij de -12. Hij draaide de bordjes om en won die reeks voor Sarah Snoeck, die als tweede eerste meisje werd.

Maarten De Vleeschauwer1 De Vleeschauwer Maarten 1274 M 6.0
2 Snoeck Sarah 0 V 5.5
3 Decrop Hendrik 1353 M 5.0 — 32.5
4 Thienpondt Mardoek 1277 M 5.0 — 32.0
5 Ingelaere Tijl 1150 M 5.0 — 27.0

De E (-10) is gedomineerd door Ramacker Quinten met 8,5 uit 9, gevolgd door Lowie Tomme. Eerste meisje was ook lid van het geslacht der Tomme’s, namelijk Emma Tomme.

1 Ramacker Quinten 1152 M 8.5
2 Tomme Lowie 0 M 7.0
3 Ingelaere Arthur 1150 M 6.5
4 Jalalijam Amir 0 M 6.0
5 Vervalcke Jeroen 0 M 5.5

En uiteindelijk de allerjongsten onder ons: de -8. De F-spelers hebben het niet kunnen halen tegen Kristina Gombosuren die maar liefst 9 op 9 scoorde. Verder zien we nog Kamiel Tomme, Zottegemnaar Sander Dellaert, Nicola Catteeuw en Thomas Moerman.

1 Gombosuren Kristina 0 V 9.0
2 Tomme Kamiel 0 M 7.0
3 Dellaert Sander 0 M 6.5
4 Catteeuw Nicola 0 M 5.0 1.0
5 Moerman Thomas 0 M 5.0 0.0

Je kan de volledige uitslagen teruvingden op de site van Caballos Zottegem. Enkele foto’s vind je hier.

 1. luc
  luc29-07-2008

  Door te weinig opkomst denkt Hans eraan zijn tornooi niet meer te organiseren. Dat vind ik zeer spijtig, want in de zomer is er al weinig jeugdorganisatie (Pekkersjeugdtornooi is om die reden ook gestopt). Zo tornooien zijn zeer belangrijk voor de opvang van de beginnelingen!
  Ik vind het spijtig dat sommige clubs met jeugdwerking, tijdens de zomer zelfs dit tornooi niet doorspelen aan de jeugdleden.
  Hier in Zottegem was het prijzengeld en de natura prijzen zelfs een stuk hoger dan sommige Criteriumtornooien.
  Hans die op alle mogelijke jeugdtornooien met een grote delegatie aanwezig is, verdiend beter dan dit.
  Ik hoop dat hij verder doe met zijn jeugdtornooi.

 2. Roel H
  Roel H29-07-2008

  Dat meen je niet!
  Het toernooi in Zottegem is een geweldig
  toernooi, ik neem al 3 achtereenvolgende jaren
  eraan deel, echter dit jaar ging niet omdat ik op
  terugweg was van Pardubice. Hetzelfde met het
  Pekkersjeugdtoernooi(waarvan ik niet wist dat
  het gestopt was) wat ook heel sfeerscheppend is,
  zeker met de barbecue wat extra stimuleert!
  Ik ook hoop dat hij verder doet en zal altijd
  trachten aanwezig te zijn, en hoop dat velen
  volgen.

 3. Tom Vananderoye
  Tom Vananderoye29-07-2008

  at Luc

  “Ik vind het spijtig dat sommige clubs met jeugdwerking, tijdens de zomer zelfs dit tornooi niet doorspelen aan de jeugdleden.”

  ik kan me toch moeilijk inbeelden dat dit bewust gedaan wordt?

 4. David Roos
  David Roos29-07-2008

  De Jeugd word gewoon niet ingelicht, en dit is dan weer het werk van de jeugdleiders (of lijders :)) en als dit te veel werk is om gewoon eens een mailtje naar je jeugd te sturen. Zottegemse jeugd krijgt overal wel een mailtje van waardoor ze over alles zijn ingelicht, en dan is het alleen nog een kwestie van tijd maken of tijd hebben. En dus een antwoord te geven of je al dan niet meedoet.

 5. luc
  luc29-07-2008

  Bedankt Roel voor jou steun, en proficiat met je resultaat in Pardubice (3de plaats in de C groep als ik het goed gelezen hebt.)
  Ofwel vinden ze het persoonlijk zelfs niet nuttig om hunder leerlingen in te lichten!

 6. scheven
  scheven29-07-2008

  De organisatie van het toernooi was in mijn ogen vrij onberispelijk: Er waren, naast de geldprijzen, mooie naturaprijzen voor elke deelnemer; er was een vrij groot plein met speeltuin voor ontspanning tussen de partijen; de toernooizaal was niet ver van het station; de drankprijzen waren erg goedkoop; er werden broodjes en hotdogs verkocht aan de bar, eveneens aan zeer democratische prijzen…
  Echt vreemd dat er niet meer volk op afkwam als je het mij vraagt. Ik begrijp wel als Hans wat gedemotiveerd is door de verbazend en onterechte lage opkomst; ik zie niet in wat hij nog had kunnen doen om het toernooi beter te maken dan het was.

 7. Theo
  Theo29-07-2008

  De zomer is gewoon te warm om te schaken? (lees: of er zijn gewoonweg leuke(re) out-door activiteiten te doen?!?)

  Misschien is een out-door schaaktornooi een oplossing? 😉

  Dat zou nog wel iets hebben: in een park of zo…
  De ouders op een terrasje, de kleinsten in de speeltuin en voor de rest gewoon lekker op de klok stampen en zetten afvuren! 😀

 8. Tom Vananderoye
  Tom Vananderoye29-07-2008

  Er zijn ook veel jeugdspelers die meedoen aan “volwassenen”toernooien tijdens de vakantie. Mss wordt daar voorrang aan gegeven?

  Ik weet toch van bij ons in de club dat de jeugdspelers die mee doen aan toernooien daar allemaal veel beter van op de hoogte zijn dan onze jeugdlijder. Hun kalender heeft soms wat weg van militaire planning.

 9. David Roos
  David Roos29-07-2008

  At Scheven (6):
  Het grote probleem ligt hem nog steeds aan het tijdstip van het toernooi. Vlak in de grote vakantie, vlak aan het begin van Charleroi, vlak op het einde van Pardubice, …
  En ja, Dan zullen er ook nog schakers die het leuker vinden om ergens anders te gaan met hun vriendin ofzo, of die het gewoon te ver vinden of geen vervoer hebben. Het zijn allemaal factoren die meespelen en helaas is er ergens anders op het jaar geen plaatsje meer vrij voor een jeugdtoernooi. Zo sterven er natuurlijk wel toernooien uit, En ja kan moeilijk het toernooi organiseren op een datum als een ander toernooi. En nog een spijtig iets, Het is ook geen criterium, waardoor er dus ook nog net ietsje minder mensen geneigd zijn om te komen (Jeugdspelers dan te verstaan).

 10. hazanovitch
  hazanovitch29-07-2008

  scheven ik heb een claim tegen je titel hahaa

 11. mathias
  mathias29-07-2008

  euh, uiteraard is SF een fantastische site, maar de kalender bleef in gebreke! Ik was half van plan mee te doen in Zottegem, maar was het al een beetje vergeten. Op de kalender gekeken, en daar stond niks voor dit weekend, dus maar naar den Tour gekeken…

  Maar waarschijnlijk bedoelden jullie meer JEUGDspelers 🙂

 12. Peter
  Peter29-07-2008

  Hoezo? Zottegem heeft toch in de zijbalk gestaan en er is zelfs een artikel over verschenen voor het toernooi…

 13. Jan Lagrain
  Jan Lagrain29-07-2008

  Ja, het stond in de zijbalk en er is ook een reclameartikel voor geweest, maar in de kalender zelf stond er blijkbaar geen informatie over Zottegem (Mathias heeft dus gelijk). Dit was uiteraard niet bewust, maar wel een technische fout in de kalender (in die zin dat hij de tekst niet had opgeslagen en er dus gewoon niets bijstond, maar het toernooi op zich stond er wel in vermeld, toch?). Ik zie trouwens dat hetzelfde probleem zich ook met Charleroi heeft voorgedaan. Daar was de link gelukkig wel nog blijven staan.

  Dit is wel goed om weten: ik dacht dat de meesten sowieso het meeste afgingen op die zijbalk, maar dat is dus blijkbaar niet zo. Onthouden voor de volgende keer en de kalender wat meer nakijken dus, is mijn opdracht bij deze.

 14. scheven
  scheven29-07-2008

  mathias (11):”Maar waarschijnlijk bedoelden jullie meer JEUGDspelers :)”
  Soms vraag ik mij af; is het wel de bedoeling dat spelers als ik naar jeugdtoernooien komen?
  Als ik het goed begrepen heb, is de hoogste reeks voor volwassenen opengesteld om de ouders van deelnemende jeugd ook een bezigheid te verschaffen terwijl ze er zijn.
  Ik ben geen ouder, maar ik kom gewoon omdat ik dit soort eendagstoernooitjes fijn vind, en omdat ik graag met de jeugd schaak.
  Maar toch, eigenlijk is een jeugdtoernooi bedoeld voor jeugd, en dat ben ik niet.

 15. Adrian
  Adrian29-07-2008

  Het feit dat er dit jaar iets meer mensen waren dan vorig jaar kwam enkel doordat de A

 16. Adrian
  Adrian29-07-2008

  Het feit dat er dit jaar meer mensen waren dan vorig jaar kwam enkel doordat de A-reeks een open reeks werd. Zoals men kon zien was de A reeks meer dan goed bezet en was daar zeker geen klagen over.

  Daarbij wil ik iedereen nogmaals bedanken die hier mede voor verantwoordelijk waren. Inderdaad spelers zoals Scheven waren niet eens de doelgroep maar het siert hen dat zo’n spelers dan wel de “tijd” vinden.

  Het grootste probleem lag gewoon in de lagere reeksen waar de sterke spelers wel op aanwezig waren maar waarin de middenmoot gewoon weg bleef, het viel idd op dat er vooral veel individuele spelers aanwezig waren maar helaas weinig “groepen” van jeugdspelers. Hoe dan ook zou ik het spijtig vinden moest dit jeugdtornooi niet meer doorgaan.

 17. David Roos
  David Roos29-07-2008

  Scheven :
  Het is altijd leuk om sterkeren aanwezig te hebben. En hoe meer, hoe beter. Dat is ook de hoofdreden dat de volwassen zijn toegelaten in de A reeks. Om de A-reeksers extra uitdagingen te geven. Het is altijd leuk als je kunt zeggen dat je een toernooi heb gewonnen waar Scheven aan meedeed 😀 .
  En dit is ook een optie voor meer deelnemers te hebben, wat elke toernooi inrichter graag heeft.

 18. tom vananderoye
  tom vananderoye29-07-2008

  nou en ik was er over na het denken om terug aan het schanstoernooi mee te doen… mogen volwassenen ook gewoon de hoop vergroten? =)

 19. David Roos
  David Roos29-07-2008

  Iedereen is welkom 🙂

 20. Roel H
  Roel H29-07-2008

  En zeker aan het Schanstoernooi 😉

 21. jef patat
  jef patat29-07-2008

  Of we kunnen overdag schaken in het gezellige Zottegemlokaal en tussendoor in de speeltuin spelen en des avonds een heuse dansmarathon, karaokebar, bowlingavond of een andere activiteit organiseren.
  (de winnaars kunnen dit dan financieren)

 22. Lauraa
  Lauraa30-07-2008

  Ik vind het een zeer tof tornooi (en da zeg ik ni omdat ik gewonnen heb! of mss wel?? 😛
  volgend jaar doe ik weer mee
  X

 23. scheven
  scheven30-07-2008

  @ Adrian & David:
  thx! You can count me in next year!

 24. Theo
  Theo30-07-2008

  Proficiat met de overwinning Laura!
  Goed gedaan!

  Doe zo voort

 25. Marc
  Marc02-08-2008

  At Tom & Luc

  “Ik vind het spijtig dat sommige clubs met jeugdwerking, tijdens de zomer zelfs dit tornooi niet doorspelen aan de jeugdleden.”

  “ik kan me toch moeilijk inbeelden dat dit bewust gedaan wordt?”

  Zelf heb ik als jeugdleider verschillende mailings gedaan om spelers naar dit interessante tornooi te lokken, maar heb slechts één iemand van de club in de uitslagenlijst terug gevonden. De datum één week opschuiven naar augustus zou misschien beter zijn.
  Indien nu ook Zottegem zou wegvallen volgend jaar dat zitten we zonder een echt jeugdtornooi tijdens de zomervakantie en dit zou bijzonder jammer zijn.
  In 2006 hadden we er nog verschillende (Leuven –> nu in September , Pekkerstornooi –> valt weg, Summer Temse –> weggevallen in 2007, en Zottegem)

 26. Theo
  Theo03-08-2008

  Waarom dan niet de handen in mekaar slaan en 1 groot jeugdtornooi (of reeks tornooien zoals Criterium) organiseren?

  Bvb het “Vlaams Jeugd Zomer Tornooi”, ik zeg maar wat…

  “Summer Chess Contest”
  “Zomerschaak”

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.