Plachetka neemt de leiding

PlachetkaJan Plachekta won met zwart van Vandevoort terwijl Kraemer onderuit ging tegen Dgebuadze. Daardoor staat Plachetka nu helemaal alleen aan de leiding. De partij van de dag kwam van de twee Armenen en u raadt het nooit: het was een toren+paard tegen toreneindspel…

Hovhanisian haalt de 50 zetten

Gharamian-Hovhanisian was de strijd tussen twee Armeense vrienden. Een relatief vroege remise zou aan de orde zijn, ware het niet dat beide spelers het volle punt best konden gebruiken. Met de toernooizege in het achterhoofd werd er voluit geknokt om een eindspel op het bord te krijgen dat het lot de laatste tijd meermaals heeft uitgekozen: Toren en paard tegen toren.

Met enkel de toren begon Hovhanisian aan de overlevingstocht van 50 zetten. Een tocht die de oudste van de twee Armenen blijkbaar goed beheerste, want na zet 116 werd de verlossende remiseclaim aanvaard omdat de 50 zetten gehaald werden. Mooie partij.

Intussen was Jan Plachetka al zeker van opnieuw een vol punt. Hij won met zwart van Vandevoort, al is het ons voorlopig nog niet duidelijk waarom (ofwel ontbreken er zetten in de notatie). In ieder geval, 0-1 en Plachetka gaat met 4.5/6 verrassend aan de leiding.

TerrieuxDe normendroom van Martin Kraemer kreeg een flinke dreun gisteren. Hij verloor met wit van Dgebuadze en moet nu nog 3/3 halen. De meeste kansen voor die norm gaan nu naar Kevin Terrieux, die met wit de ongelukkige Bart Michiels klopte. Terrieux staat nu alleen tweede met 4/6 en gaat nog voor de 2.5/3. Voor Bart Michiels is het toernooi totnogtoe niet zo best.

De verrassing van de dag kwam van Geert Van der Stricht die Igor Rausis een pak rammel gaf. Van der Stricht wipt daarmee over Michiels weg van de voorlaatste plaats.

In de open reeks werden er heel wat remises gespeeld, waardoor alles terug volledig open ligt.

De stand na ronde 6:

1. Plachetka 4.5
2. Terrieux 4
3. Hovhanisian, Kraemer, Dgebuadze en Gharamian 3.5
4. Rausis 3
5.Van der Stricht 2
6. Michiels 1.5
7. Vandevoort 1

De partijen zijn na te spelen op Schaakfabriekplus.

  1. Zenman
    Zenman31-07-2008

    104 chess games on-line

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.