Maenhout wint ook de Westvlaamse blitztitel

MaenhoutNa zijn overtuigende zege in Lommel is Thibaut Maenhout gisteren al even overtuigend Westvlaams blitzkampioen geworden. Hij had een punt meer dan Tom Piceu. In Vlissingen gingen alle topborden voor de bijl…

Maenhout wint opnieuw

De generale repetitie in Lommel vrijdagavond maakte al duidelijk dat Maenhout een blitzexpert is. Dit bevestigde hij nogmaals op het Westvlaams blitzkampioenschap in Oostende. Maenhout scoorde 9/11, een half punt meer dan topfavoriet Tom Piceu, Tieme Verlinde en Yen Peeren. Ook Arvid Viaene, Steven Beuselinck en Dirk Demarcke waren bij de 33 deelnemers.

De kampioen -2000 werd Olivier Crabs met 7/11. De -1800 ging naar Carl De Smedt (5.5) en de -1600 naar jongeling Hendrik Decrop (6).

Het rijk van De Ridder eindigt, dat van Stef Soors begint

Dieter De Ridder was dé revelatie van de eerste drie rondes, maar in ronde vier sneuvelde hij voor de eerste keer. Oneervol kan je het niet noemen, want met Rick Duijker (2220) had hij geen simpele tegenstander. Desalnietteming blijft de start van de Humbeekspeler uitstekend. Daarnaast valt Stef Soors ook nog eens op. Vorig jaar wierp hij hoge ogen, maar dit jaar zakte Soors een pak elopunten en leek de beste vorm maar niet te komen. In Vlissingen gaat het nu beduidend beter. Eerst remiseerde hij tegen Zaraghatski (IM, 2419), om dat staaltje vandaag nog eens over te doen tegen Daan Brandenburg (IM, 2431). Mooizo.

Ronde vier in Vlissingen viel trouwens vooral op door de verrassende resultaten op de topborden. Op de eerste vier borden konden de seeds niet winnen. Landa verloor, net als Sandipan. Sipke Ernst, Friso Nijboer en GM Fier zijn wel nog mee.

Voor het overige geven we nog even mee dat de partijen van Charleroi (laatste ronde) ons eindelijk bereikt hebben en nu dus ook online staan op Schaakfabriekplus.

 1. Yen
  Yen05-08-2008

  Proficiat Thibault met je sterke prestatie ! Heb je eigenlijk al een blitzpartij verloren ? 😉

 2. Thibaut M
  Thibaut M05-08-2008

  Ik denk dat die uit m’n geheugen gewist is Jen. Kweet alleen dat m’n tegenstander een uiterst dwaze muil trok. 😉

 3. ze voice
  ze voice05-08-2008

  Jen toch! Thibault zo plagen!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.