Tanguy Ringoir wint 200 mattetaarten

Tanguy RingoirTanguy Ringoir heeft het toernooi van Geraardsbergen gewonnen. Hij bleef John Cappon, Mher Hovhanisian, Jelle Sarrau, Glen De Schampheleire en Marcel Roofthoofd voor. Favorieten Alienkin en Claesen eindigden verder in de stand…Zoon lost vader af

SpeelzaalOmdat we nog wat sightseeing gepland hadden in Smeerebbe-Vloerzegem en Appelterre-Eichem, kwamen we iets later aan in de prachtige abdij waarin het toernooi in Geraardsbergen zich jaarlijks afspeelt. Ook dit jaar zorgde de combinatie van de locatie en het goede weer voor een uiterst gezellige editie.

Gezelligheid sluit niet uit dat er ook op het scherpst van de snee geschaakt werd. Met Mher Hovhanisian, Aleksander Alienkin en Pieter Claesen waren er drie IM’s en dus ook topfavorieten. Tanguy Ringoir (2321), Jan Van Mechelen (2298), Hans Renette (2281) en Thibaut Vandenbussche (2265) waren samen met enkele andere 2200+’ers de outsiders van dienst.

De eerste grote verrassingen kwamen er al in de tweede ronde. Op bord 3 bleek Tom Barbé na een lang en spannend duel de meerdere van Pieter Claesen, die problemen had met het tempo, terwijl Xavier Rouze Thibaut Vandenbussche klopte. Voor Claesen was het het begin van een dramatisch toernooi dat hij met 2.5/5 en een plaats diep in de rangschikking afsloot (na 5 rondes hield de Leuvenaar het voor bekeken). In die derde ronde waren er ook op borden 4 en 5 kleine verrassingen, want Adrian Roos hield Tanguy Ringoir op remise terwijl Van Mechelen een halfje moest toestaan tegen Koen Achtergaele.

CapponIn de derde ronde gaf Hovhanisian zijn eerste halfje af (tegen Tonoli), waardoor er nog 5 leiders overbleven met 3/3: Alienkin, Sarrau, Renette, Nijs en de Nederlander Van der Laan. De grootste verrassing kwam op dat moment van Guy Ringoir, die met 2.5/3 even gelijke tred kon houden met zijn zoon. Vanwege het late uur op zaterdag en de voor sommigen verre verplaatsing, gaven Sarrau en Van der Laan een forfait in de vierde ronde. Door een remise tussen Renette en Alienkin en de winst van Hovhanisian op Nijs kwam de groep terug samen.

Het was dan dat Tanguy Ringoir een reeks inzette. Hij won achtereenvolgens van Van Vliet, Dal Borgo, Tonoli en Schalckx om een uitstekende 6.5/7 neer te zetten. Dat was een halfje meer dan John Cappon (2221,foto), die net als Ringoir een vroege remise te boven kwam en onder andere Hovhanisian te snel af was. Met 5.5/7 werd een viertal derde. Hovhanisian, Roofthoofd, De Schampheleire en Sarrau, allen met een tpr van meer dan 2300.

De eerste vrouw werd Sophie Brion met 4.5/7. Voor de duidelijkheid: gelukkig voor Ringoir bedroeg de eerste prijs 400 euro, ter waarde van 200 “Giesbaargse” mattetaarten.

De volledige uitslagen en resultaten zijn ook al te bewonderen op de site van het toernooi. Een uitgebreid fotoalbum vindt u hier. We danken David Roos nog voor de info.

De top-10 na de 7 rondes:

1. Ringoir 6.5
2. Cappon 6
3. Hovhanisian, De Schampheleire, Sarrau, Roofthoofd 5.5
4. Schalckx, Tonoli, Alienkin, Nijs, enzovoort 5

 1. jef patat
  jef patat10-08-2008

  Proficiat, Tanguy, mooie prestatie!

  Ik vraag me wel af hoe het zou gelopen zijn, indien er nog 2 rondes meer waren…

 2. Mrxjn
  Mrxjn12-08-2008

  ze zouden moeten uitbetalen in mattetaarten hehehe

 3. David Roos
  David Roos12-08-2008

  Even vermelden er is ook een hele serie fotos opgezet, waarschijnlijk wel een beetje later 😀
  Maar toch even vermelden 🙂

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.