Brasschaats spektakel rolt binnen in ronde 3

Jan Rooze met de glimlachIn ronde 3 moet één favoriet de top lossen : FM Gorik Cools moest zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Stefan Colijn. Ook de outsiders zijn teruggevallen naar lagere oorden, alhoewel Oleg Knyazkov zijn stunt leek verder te zetten …

Stefan Colijn stunt tegen Gorik Cools 

Benny Todts - Tom PiceuGeen spektakel te vinden op bord 1. Uw verslaggever moest de theorie al gaan uitvinden vanaf zet 6, kwam er nog zonder kleerscheuren uit maar blunderde rond zet 23 een pion weg. Zet 27 was het pleit reeds beslecht : Tom Piceu stormt verder. Op bord 2 probeerde David Du Pont de Moderne opstelling van Stefan Docx te kraken, maar na zet 15 ging er al een pion in het doosje. Stefan liet daarna enkele directere winstwegen liggen onder het motto “geen tegenkansen geven”. Hij tikte het rustig tot het eindspel uit.

Gorik Cools - Stefan ColijnWaar zouden we zijn zonder Stefan Colijn ? Wel, euh … Ook in Brasschaat, maar alleszins met minder animo. Hij speelde met zwart een prima partij tegen Gorik Cools. Die laatste probeerde iets te vroeg het centrum open te breken en moest berusten in pion- of kwaliteitsverlies. Het werd het laatste, en Gorik had zijn hoop misschien nog gezet op het resterende loperpaar. Stefan hield het onder controle en won zijn partij.

In de achterhoede enkele opmerkelijke partijen, elk van eigen slag. Op bord 5 werd de Franse zijvariant van Kevin Leenaerts nogal hardhandig aangepakt. Getuige hiervan is de eindstelling, waarbij de drie witte stukken als een tornado door de zwarte vesting zijn geraasd …

 Arben Dardha - Kevin Leenaerts eindstelling

De achterhoede ondervindt de wet van de sterkste

De partij Thierry Penson – Arno Bomans was dan weer van een andere slag. Volgens Fritz kwam Thierry met plusvoordeel uit de opening, maar optisch lijkt de stelling gelijk. Het gemaneuvreer dat volgde was leuk om te zien. Het leek alsof de stukken overal ronddwarrelden …

Thierry Penson - Arno Bomans zet 30

Zo stond het na zet 30 …

Thierry Penson - Arno Bomans zet 41

En na zet 41 moest Arno de b-lijn prijsgeven. Thierry gebruikte deze lijn om het pleit te beslechten.

Maarten De VleeschauwerDe outsiders moesten de wet van de sterkste ondergaan. Soraya Van De Moortel sprak zelf “dat ze er niet aan te pas was gekomen” tegen Robin Leenaerts en ook Roel Hamblok wist een wiebelende Maarten De Vleeschauwer (foto) onder de knoet te houden.

Gisteren hadden we het al over Oleg Knyazkov en vandaag leek het een nieuwe pagina in het boek der stunts : Robert Schuermans bereikte vanuit de opening een slechte stelling en stond op een bepaald moment twee pionnen achter met een verloren stelling als gevolg. Helaas was Oleg in tijdnood verzand en begon paniek toe te slaan. Robert bleef koel en wist toch nog het tij te keren naar winst voor hem. Oleg moest daarna even afkoelen in de zaal, maar gelukkig konden de twee daarna rustig analyseren.

Morgen worden de matches al wat interessanter : de 2200+ schuiven op naar de eerste borden …

Bij deze neem ik (misschien voorlopig) afstand van de verslaggeving van het Open Brasschaat, wegens andere verplichtingen in de volgende ronden. Gelukkig komt dinsdag ons aller Jan Lagrain langs …

Fotoronde

Roel Hamblok

Roel Hamblok vanuit een originele hoek …

Michelle Gijsen

Aan werklust ontbreekt het zeker niet bij Michelle Gijsen, zij is vaak één van de laatsten die de zaal verlaat …

Philippe Van Speybroeck

Philippe Van Speybroeck kan de jeugd nog net aan …

Jos Rongen

De persoonlijke touch : Jos Rongen heeft het meer voor de ergonomische klapstoel …

Thibaut VandenbusscheYasseen De Herdt

Vroege vogels Thibaut Vandenbussche en Yasseen De Herdt onder het motto “goed begonnen is half gewonnen” …

Lennert Lenaerts

Een glunderende Lennert Lenaerts, dat zie je wel meer …

Geoffrey Poelman

… maar een ernstig kijkende Geoffrey Poelman is een zeldzaamheid !

 1. David Roos
  David Roos20-08-2008

  Prachtig gewoon Benny !! 😀
  Zeker over onze beste Geoffrey Poelman
  PS : zat evy vandaag niet in de analyse zaal ?

 2. Lopersgeluk
  Lopersgeluk20-08-2008

  ….”Philippe Van Speybroeck kan de jeugd nog net aan …”

  en toch werd het remise tegen glunderende Lennert!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.