Stefan Colijn stunt in Brasschaat

Stefan ColijnNiet Tom Piceu, maar wel de Nederlander Stefan Colijn leidt na 8 rondes de dans in Brasschaat. Hij wordt vergezeld door Arben Dardha, die Duhayon versloeg…

IJzersterke 4/4 voor Colijn

Wie is Stefan Colijn? zullen velen gedacht hebben voor het toernooi begon. Nu kent iedereen hem. Na een verlies tegen Yves Duhayon in ronde 4, herpakte Colijn zich op indrukwekkende wijze. Hij won achtereenvolgens van Provinciael (1945), Rooze (2329), Sadkowski (2340) en in de voorlaatste ronde voegde hij topfavoriet Tom Piceu ook toe aan dat lijstje. Een enorme verrassing dus, waardoor Colijn de laatste ronde ingaat als leider met 7/8.

Hij wordt daarin vergezeld door Arben Dardha. Die profiteerde van zijn onverhoopte zege tegen Docx en won na zijn remise tegen Piceu in ronde 8 van Yves Duhayon. Ook Dardha heeft 7/8.

Dal BorgoIn de achtervolging nog 3 spelers: Stefan Docx, Emmanuel Nieto en Albin Dal Borgo. Docx scoorde na zijn nederlaag tegen Dardha 2/2 door te winnen tegen Schuermans en vandaag tegen Robin Leenaerts. Nieto had een gelukje nodig tegen Roel Hamblok en remiseerde tegen Leenaerts, maar sloeg vandaag toe tegen Marcel Van Herck. Dal Borgo ten slotte won na drie remises twee keer op rij (tegen Eric Van de Wynkele en Quinten Ducarmon). Alledrie hebben ze 6.5/8. Een hele rij 6/8’ers sluiten de rij.

De stand kan je bekijken op www.brasschaak.be

 1. Frans Peeters
  Frans Peeters24-08-2008

  Wie is Stefan Colijn? Stefan is de clubgenoot van Robert Schuermans, David Du Pont en Benny Todts. Bij De Pion in Roosendaal dus …
  Onze club is te vinden op http://www.depion.nl

 2. Hugo VS
  Hugo VS24-08-2008

  Stefan Colijn speelt sinds vorig seizoen ook voor Humbeek.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.