KGSRL wint nipt in Colle-ploegentoernooi

SchalckxNet als vorig jaar kon de ploeg van KGSRL het Colle-ploegentoernooi op haar naam schrijven. Na zeven rondes had de ploeg van Johnny Schalkx, Johan Goormachtigh, Daniël Van Heirzeele en Luc Saligo slechts een half puntje meer dan de Teletubbies…

Met 34 ploegen en bijgevolg in totaal 136 spelers was het 16e Colle-ploegentoernooi opnieuw een voltreffer. Vooraf leek de strijd zich vooral te gaan afspelen tussen de twee elosterkste ploegen. Deurne (gem 2275) en KGSRL1 (gem. 2223) hadden veruit de hoogste rating maar er waren ook enkele outsiders die sterk voor de dag konden komen zoals de Teletubbies (gem. 2130, de ploeg uit Aalter) en de Snowballers Forever, een jeugdploeg (gem. 2086).

De aandachtige lezer zal ongetwijfeld al zijn wenkbrauwen gefronst hebben bij deze vreemde namen. Maar in een ploegentoernooi heeft men traditioneel de keuze om zelf de naam van zijn ploeg te kiezen, wat enkele creatieve en soms hilarische namen oplevert.

speelzaalEr zijn duidelijk verschillende strategieën om tot een ploegnaam te komen. Zo zijn sommige namen nogal evident. Hierbij denken we aan ‘de Schutters’, ‘de Van Hoeckes’ of ‘Robin&Co’. Anderen probeerden toekomstige tegenstanders te intimideren door met een indrukwekkende naam af te komen. Wat dacht je van ‘The Crusaders’ of ‘Snowballers Forever’? (een uitleg bij deze laatste naam vind je in het artikel over het Colle-ploegentoernooi van vorig jaar). Het omgekeerde van deze laatste strategie werd ook toegepast, kwestie van toekomstige tegenstanders al in slaap te wiegen. ‘De Madeliefjes’ (weinig succesvol, neem het van me aan!) of ‘de Berggeitjes’. Nog anderen kozen eenvoudigweg voor hun favoriete televisieserie. ‘De Teletubbies’ hadden we al, maar er waren ook fans van ‘de Smurfen’ en ‘Hopla’. Dit neemt niet weg dat voor de meesten hun clubliefde zo groot was dat ze eenvoudig die naam gebruikten…

Het toernooi zelf was één en al spanning. Lange tijd zag het er naar uit dat de Teletubbies voor de verrassing zou gaan zorgen, maar door een mindere prestatie in de laatste ronde kon KGSRL1 toch nog de overwinning wegkapen en zo de begeerde wisselbeker in de wacht slepen.

De winnaars van de tweede categorie waren Chesspirant 1 met Lennart De Bock, Marigje Degrande, Ward Van Eetvelde en Kurt Van Wiele. De derde categorie werd gewonnen door The Twinnies met Pieter Saligo, Thomas Desmyter, Laura Saligo en David De Pauw. En tenslotte categorie 4 door Hopla met Annelore Deschepper, Samuel Deroo, Cedric De Pauw en Martin Deschepper.

Voor de volledige uitslagen en resultaten verwijzen we u graag door naar de website van de Oost-Vlaamse schaakliga. Foto’s volgen later nog.

  1. mark
    mark05-09-2008

    Ik denk dat de naamkeuze (de madeliefjes) rechtstreeks invloed had op onze prestaties. Ik bedoel maar, je weet toch op voorhand dat je als madeliefje geen kans maakt tegen een berggeit. Dus eigenlijk moeten we den dienen pakken die de naam gekozen heeft!

    Verder moet ik zeggen dat het een erg leuk tornooi was, het weer zat goed mee, de pinten niet duur en niemand die zichzelf al te serieus nam en voor wie het zich zou afvragen, de mc-donalds (de enige plaats daar om aan ‘eten’ te geraken) trekt nog nog altijd op niets.

    groensels mark

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.