Geirnaert en Piceu verlengen Kameleontitel

Piceu en GeirnaertVorig jaar waren ze al duidelijk de beste, deze editie demonstreerden ze nogmaals hun blitzkunnen. De Nacht van de Kameleon gaat niet enkel over blitzkwaliteiten, maar ook over uithoudingsvermogen en vermoeidheid…

Bruggelingen domineren top van de stand

Met 29 deelnemende ploegen mochten de organisatoren niet mopperen, maar er was vast en zeker een kwantitatief en kwalitatief gemis. Dat er zowel op zaterdag als zondag in het Vlaamse land nog toernooien aan een versneld tempo werden gespeeld is daar natuurlijk niet vreemd aan. De VSF homologatiecommissie had wel eerbare pogingen ondernomen om de septemberkalender te ordenen, maar heeft blijkbaar niet genoeg invloed (macht?) om echt orde op zaken te kunnen stellen.

Piceu en GeirnaertTom Piceu en Steven Geirnaert zijn er uiteindelijk nog vrij vlotjes in geslaagd om hun Kameleontitel van vorig jaar te verlengen. Nochtans was Steven, naar Geirnaert-normen, niet zó denderend begonnen want na 15 ronden had hij “al” 1,5 punt laten liggen en moest in de tussenstand Arvid Viaene (vormde duo met Frederic Verduyn) en Roel Hamblok (gekoppeld aan de plaatselijke talent Hendrik Ponnet) laten voorgaan. Nadat er een eerste volledige turnus was afgewerkt krijg je natuurlijk al een beter beeld en daarin stond Geirnaert toch al mooi twee punten voor op Thibaut Maenhout (speelde met Rob Michiels).

Als er verse krachten in de strijd gegooid worden tegenover een speler die dringend zijn bed zou moeten opzoeken, kan dat soms tot verschuivingen in het klassement zorgen. De stand na 70 (van de 125) ronden is dan ook vrij verrassend. Op kop Michiels-Maenhout én Piceu-Geirnaert, op een 0,5 punt gevolgd door de verrassende jonge tandem uit Brasschaat Robin Leenaerts & Nils De Vos. De rest van het peloton volgt dan al op aanzienlijke afstand.

Als de kerkklokken van het vredige Landegem beginnen luiden om de parochianen aan hun zondagsplicht te herinneren, begint in de Kameleon de “fysiek” en de … ELO te spreken en lopen Steven en Tom zienderogen uit op de achtervolgers. Ze eindigen uiteindelijk nog met een “straat” voorsprong op de tweede, Michiels-Maenhout.

Dat er op de prijzentafel heel wat “Brugse zot” was terug te vinden, was dus een vingerwijzing naar het toernooiverloop: drie sterke Brugse koppels speelden menig schaker zot. Overigens waren de meerderheid van de deelnemers kloeke Westvlamingen: een volkje dat duidelijk tegen een stoot kan.

supportersDe beker voor het eerste duo van -1900 ELO ging naar Vincent Van Hoecke en Jan Windels. Vincent kreeg in de moeilijke kleine uurtjes morele steun van zijn supportersclub (zie foto).

De volledige einduitslag vind je op: http://come.to/vsl

De organisatoren beloofden alvast voor de jubileumeditie (20) van volgend jaar hun beste beentje voor te zetten. Schaakfabriek dankt Ronny Bonne voor het verslag.

We geven ook even mee dat het rapidtoernooi in Mortsel is gewonnen door Pascal Vandevoort, die favorieten Hovhanisian, Docx en Michiels te sterk af was. Een verslag volgt later.

  1. ze voice
    ze voice08-09-2008

    Ik dacht dat “noenkel” foto’s had genomen voor SF..

  2. Roel H
    Roel H08-09-2008

    Toch even corrigeren:

    We zijn het hele toernooi op ongeveer 1-3 punten afstand geweest van Robin & Nils en pas op de eindstand werd het een beetje meer.

  3. Hyves
    Hyves09-09-2008

    Telt dit mee voor http://www.blitzelo.be?

  4. Vrijschaker TL
    Vrijschaker TL09-09-2008

    Beste Hyves,

    ik had er ook al aan gedacht om de resultaten door te sturen voor de BlitzElo, maar aangezien het hier om duo’s gaat, is dat niet zo evident (wie speelde wanneer, en tegen wie van het andere team ?). Ik heb alle uitslagen mee, waarop de meeste wissels aangegeven zijn, maar vermoedelijk niet allemaal.
    Tegen volgend jaar zoek ik hier zeker een oplossing voor.

  5. bonnero
    bonnero09-09-2008

    Aan “ze voice”: ik hoop alleen maar dat “noenkel” zijn fototoestel niet achterstevoren heeft gehouden bij het nemen van de kiekjes. Ik vond namelijk dat hij op ’t einde van het toernooi nogal straf met zijn oegen knipperde.

  6. bonnero
    bonnero09-09-2008

    Aan Hyves: ik vraag onze wedstrijdleider of hij zich informeert. Er zijn per slot maar 1350 partijen gespeeld tijdens de Nacht, een kleinigheid dus voor Pascal om dat eens in te voeren in zijn DB.

  7. Tim
    Tim09-09-2008

    @bonnero: zo zag hij er bij aanvang ook al uit hoor :p

    ps ik tel er ‘maar’ 1750 😀 14 partijen per ronde, 125 ronden.

  8. Carlo
    Carlo09-09-2008

    Pascal is deze week met vacantie. Nu begrijp ik waarom.

  9. Briggs
    Briggs09-09-2008

    waar ist verslagsken van mortsel want wa isse rnu gbrt me Bart??

  10. noenkel
    noenkel12-09-2008

    proficiat aan Tom en Steven met hun overwinning. Een pluim voor de alweer puike organisatie.
    tot volgend jaar noenkel

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.