Belgische jeugd start goed in Nederland

Van CappellenBij de Nederlandse club D4 Oosterhout heeft men resoluut gekozen voor de jeugd. Niet alleen lokale jeugd, maar vooral veel Belgische jeugd. Zij startten dit weekend prima in de Nederlandse Interclubs…

Project onder begeleiding van toptrainers

Zaterdag startte de externe competitie in Nederland en het Oosterhoutse team schreef een klinkende overwinning op zijn naam. Het won in 3H met liefst 6,5-1,5 van Geleen. “En dan?”, zullen velen denken. Wel, de ploeg met 8 borden bestond voor de helft uit Belgische jeugdspelers. Robin Leenaerts, Stief Gijsen, Pieter Reyniers en Jonas Van Cappellen wonnen hun partij.

De Nederlanders combineren deze competitie met een lessenreeks. Onder begeleiding van GM Yge Visser en de bekende trainers Schuurman en Grooten wordt de jeugd klaargestoomd voor deze competitie. Een wisselwerking tussen training en competitie dus.

Zondag deden er ook enkele ploegen mee aan het Open Nederlands Rapidkampioenschap. In Mierlo haalden twee teams de titel en een derde een vice-titel. Ook daar was de Vlaamse inbreng groot.

ploegIn de F groep (-9 jarigen) stond er geen maat op Fabio De Block, Chris Beukema, Nils Van den Berg en Jasper Beukema. Eén ronde van het einde waren ze nagenoeg zeker van de eerste plaats. De E-spelers hielden de spanning erin tot de laatste partij. Na een ongeconcentreerde 2de ronde moest deze ploeg dadelijk achtervolgen. Dankzij een prachtige laatste partij van Ben Tuerlinckx werd de eerste plaats alsnog veilig gesteld. De anders spelers van het team waren eveneens Vlamingen. Arno Sterck, Arthur Ingelaere en Thomas Demarré behaalden de andere broodnodige punten.

In de C groep zorgden Stefan Beukema, Lars Vereggen, Rein Verstraeten en Louise Beukema voor een verrassing door een mooie 2de plaats weg te kapen. De andere Vlaamse teams van Chesspirant speelden knap mee in de subtop.

Individuele resultaten.

F groep:

Fabio De Block 4,5/7 (G-speler)
Chris Beukema 4/7
Nils Van den Berg 6/7 (G speler)
Jasper Beukema 7/7 (H speler)

E groep

Ben Tuerlinckx 5/7
Arthur Ingelaere 3,5/7 (F speler)
Arno Sterck 6/7 (F speler)
Thomas Demarré 6/7 (F speler)

D groep

Tijl Ingelaere 4/7
Yordi De Block 5/7 (E speler)
Mathias Demarré 3/7
Maxim Slagter 5/7 (E speler)

C groep

Stefan Beukema 4/6 (D speler)
Rein Verstraeten 5,5/6
Lars Vereggen 4/6 (D speler)
Louise Beukema 2/6 (D speler)

A/B groep

Stief Gijsen 4/6
Arno Bomans 3,5/6
Pieter Reyniers 3/6
Rob van herck 2,5/6 (C speler)

 1. Joris Pelemans
  Joris Pelemans02-10-2008

  Nice! Proficiat Rein (en de anderen uiteraard ook, maar we zijn toch meest trots op onze clubgenoot :-))!

  PS: suBtop, Jan 😉

 2. FiFi
  FiFi02-10-2008

  Ja, Chesspirant 2000 speelde er met 20 jeugdspelers.
  We konden er net geen 6 samenstellen.
  Van de 5 teams eindigden er 3 net niet op het podium.
  In de C-reeks werd een 6-de plaats gekaapt.
  In de E-reeks veroverden ze een 5-de plaats.
  En in de F-reeks was ook een 6-de plaats hun deel.
  En nog even herhalen, dus met eigen spelers !
  Mierlo is een Open Nederl. Kamp. voor CLUB-teams.
  Dus een ploegentornooi voor teams uit dezelfde club.
  1) Wat is de eer om te winnen met een huurlingenleger ?
  Een samengestelde ploeg met de spelers uit diverse clubs ?
  2) Kinderen leren er per ploeg te spelen en deze clubs die in de breedte werken en dus het spel eerlijk spelen, worden gepasseerd door dergelijke “klieken”.
  Vorig jaar speelde Chesspirant zelfs met 32 spelers (8 ploegen). Daar was toen 1 gastspeler bij, en dat alleen omdat deze jeugdspeler in zijn club of zelfs stad (!) niet eens één eigen jeugdploegje kon opstellen.
  Moraal van het verhaal : Een mens kan dus als jeugdtrainer volgens mij veel trotser naar huis gaan met een eerlijke 5-de of 6-de plaats, als je zonder samengesteld team of huurlingenleger speelt. Bovendien, Chesspirant vraagt zich nog altijd af in welke richting ze die gekochte beker door 4 delen 🙂

 3. tom vananderoye
  tom vananderoye02-10-2008

  fifi: wat is het punt van uw post? uzelf aanprijzen? De boel hier wat opnaaien?

  Voor de rest is het klinkklare onzin: iedereen doet toch wat hij goed acht? Of wil je beweren dat Chesspirant dezelfde omkadering kan bieden?

 4. Peter
  Peter02-10-2008

  Neen, we blijven beter allemaal bij onze trainers van 1700 elo. Zo worden we zeker beter.

  En als Nederlandse clubs onze jeugd al geen kansen meer mogen geven, dan weet ik het ook niet meer. Dat ze zeggen dat de jeugd in Belgie niet naar een andere club mogen gaan, vind ik al belachelijk, maar dat zelfs een niet-concurrentiële club dat niet mag doen. Dàt gaat wel heel ver boven de onzin-grens.

  Dit is toch een prachtig initiatief. Hoe denk je dat die Hollanders zo goed worden? Nu krijgen onze spelers ook eens kans om met zulke trainers te werken.

 5. steven
  steven02-10-2008

  Hehe het gaat hier weer gezellig worden 🙂

  Allereerst het belangrijkste: vét Rein! Yéééés!! Toch jammer van het verloren halfje 😉

  @Fifi:
  Bij de kritiek die u geeft lijkt u echter niet te erkennen dat de Belgen (‘huurlingen'(?!)) in dezelfde club zitten; wel dat is niet waar, ze spelen allemaal voor dezelfde club Oosterhout (zo heb ik het toch begrepen).
  Er is toch niks verkeerd met het spelen in meerdere clubs? Ikzelf ben lid van de KBSK, van Leuven Centraal en van HWP Sas van Gent, en ik voel me als volwaardig lid thuis in al deze clubs. Er zijn heel veel schakers in België die in meerdere clubs zitten in binnen- en buitenland. Wat is daar nu verkeerd aan? Dat kan de sfeer in de schaakwereld, en de relaties tussen verschillende clubs, en het niveau van de spelers, toch alleen ten goede komen?
  Overigens gefeliciteerd met de prestaties van Chesspirant, je club heeft een sterke jeugdwerking en heeft dat op dit toernooi toch weer eens bewezen inderdaad.

 6. FiFi
  FiFi02-10-2008

  Ja, ik weet het. Als je hier een te spontane eerlijke comment schrijft, dan hou je inderdaad geen rekening met “voor wie sommigen anderen zichzelf nemen” … En dan trap je met de waarheid natuurlijk op lange tenen.
  Nu zelf heb ik tenminste de ethiek om in comments de opinie van anderen zo weinig als mogelijk te klasseren als onzin en belachelijk.
  @Peter: Mijn comment ging enkel over het tornooi van Mierlo én NIET over de Nederlandse interclubs en het project met Visser, Schuurman en Grooten. Dit initiatief was in zijn juiste en correcte context geplaatst in het artikel. Het verslag van Mierlo niet. Daar werden weer pluimen op sommige ego’s hun hoed gestoken. Terwijl het eigenlijk gewoon ging om het vormen van een huurlingenleger van A tot F. Dat is verre van origineel en daar is weinig eigen verdienste aan. Iedereen kan dat, maar wat wint men er echt mee ?
  @Tom: Als je het punt van een post niet kunt achterhalen, lees hem dan enkele keren. Misschien zal het beginnen dagen.
  En wat betreft “iedereen doet wat hij goed acht”, daar valt veel over te zeggen. Er zijn nogal veel ego’s, die denken dat ze het warm water hebben uitgevonden. Maar toch zijn deze wel blij dat er enkele andere clubs met rond de 10 à 15 jeugdspelers naar hun georganiseerd jeugdtornooi komen (kassa kassa waarschijnlijk). Want dat is inderdaad ook een belangrijk onderdeel van het jeugdschaak … het in de breedte werken binnen een club en het aanleren om met een hart voor de eigen club te spelen. Dat zijn ook waarden om mee te geven aan kinderen. Maar ja, ik weet het … clubgevoel is bij velen maar een relatief gevoel….

 7. Jeroen Debrouwere
  Jeroen Debrouwere02-10-2008

  Proficiat aan de vlaamse ploegen met het mooie resultaat. Toch snap ik de “frustratie” van Fifi niet.

  Ik ben er met de volle 100% mee eens dat je mag trots zijn als je met 20 jeugdspelers naar een ploegentoernooi afzakt. Het is een teken dat je als club (en als begeleider) weet hoe je de “schaakmicrobe” aan jeugdspelers moet doorgeven. Infeite is dat al een overwinning op zich. Ook ben ik blij als Chesspirant (en andere clubs) met een gehele bende afkomen naar ons eigen jeugdtoernooi, dat geef ik gerust toe.

  Maar waarom de winnende ploegen afschilderen als huurlingenlegers? Als de toernooiorganisatie dit toelaat dan moet je je bij die beslissing neerleggen en kiezen of je gaat voor het “clubgevoel” of voor een gedeelde winst.

  Het “clubgevoel” vind ik zelf een thema waar men zeer voorzichtig moet over zijn. Zeker bij jeugdspelers, door hun jonge leeftijd kan je hun toekomst niet voorspellen. Het is altijd mogelijk dat ze door diverse redenen (verhuizen, studies, relaties, …) beslissen om voor een andere club te spelen. Hoe hard het dan is als begeleider om zo een speler te verliezen, dan nog moet je die beslissing aanvaarden en waarderen.

  Als Chesspirant er voor kiest om het “clubgevoel” in ere te houden, dan is dit een keuze die zeker en vast mijn respect verdient maar ik weet niet of het dan nodig is om je af te reageren op de sterkere gemixte ploegen…

 8. Theo
  Theo02-10-2008

  @Fifi: ik heb het warm water uitgevonden!!!!! :O

  Nee, serieus nu:
  wat bedoel je precies met huurlingen? Wie huurt wie en welke club huurt/verhuurd?
  Wat zijn de nadelen voor wie? Wie heeft er baat bij?

  Ik ben niet echt goed mee, sorry… :S

 9. Chessmaster
  Chessmaster03-10-2008

  Ja, ik kan ook niet echt volgen.
  Dit Artikel gaat toch gewoon over hoe de belgische jeugd een kans krijgt om te groeien?

  Misschien wat meer uitleg over die huurlingen, ik volg Theo (7)

 10. Harry Szöke
  Harry Szöke03-10-2008

  Als voormalig lid van D4 Oosterhout wil ik verduidelijken dat er bij D4 Oosterhout al jaren Vlaamse jeugd speelt. Voorbeelden zijn Stief en Michelle Gijssen die er al zeker een jaar of zes á zeven spelen. Maar ook Robin Leenaerts speelt er al een paar jaar. En laten we de familie Beukema niet vergeten, waarvan maar liefst vier van hun vijf kinderen (de jongste is nog echt te jong) al jaren lid zijn van D4.

  Nu is er een initiatief om drie talenten teams op te zetten, waarvan de inbreng vanuit Vlaanderen heel groot is. Wat maakt dat uit? Ze zijn allemaal lid van de D4 Nuvema talententeams. Geen huurlingen, geen gastspelers, maar spelers die zelf graag willen schaken en beter willen worden en waarvan ook hun ouders achter dit initiatief staan.

  Juist door dit soort initiatieven komt het schaken weer positiever in het nieuws, dat trekt ook weer andere jonge schakertjes aan, die dat ook weer willen ….. zo ontstaat er naast top-schaak ook weer breedte-schaak.

  En voor de Chesspirant fan. Vroeger had D4 Oosterhout al heel veel jeugdspelers (150 !!) met teams van alle sterkte, jeugdteams en spelers die kampioens van Nederland werden. Langzaam liep dit terug, mede doordat schaken niet als hippe sport gezien werd en ook door het wegvallen van kader. Als jullie dit weten te ondervangen, zal jullie jeugdwerking nog lang bestaan. Het is leuker om met lokale schakertjes teams te vormen, maar het is absoluut niet noodzakelijk of een voorwaarden.

  Het initiatief van de D4 Nuvema talenten teams ziet er goed uit en we zullen ze de komende 4 jaar gaan volgen.

  Suc6 D4 en suc6 Chesspirant, …. suc6 allemaal.

 11. tom vananderoye
  tom vananderoye03-10-2008

  Beste Fifi, mijn club doet exact wat u zegt. Echter kunnen wij de omkadering niet bieden voor onze sterkere jeugdspelers. Deze zoeken dit dus buiten onze club, voor de time being individueel wat veel geld en tijd kost voor die spelers. Dus moest deze op een gegeven moment “huurling” worden zou dat slikken zijn maar wel begrijpelijk.

 12. Peter
  Peter03-10-2008

  Ik denk dat FIFI enkel kritiek heeft op het feit dat Oosterhout in het ploegentoernooi van Mierlo allemaal Belgen opstelde en dus geen eigen spelers.

  Dan nog vind ik het bijzonder kortzichtig en een typische Belgische kritiek. Als je voorziet in opleidingen, dan laat je die spelers ook spelen voor je club als dat kan. Ze hadden een deel van die spelers ook als “Humbeek” kunnen laten spelen. Was het dan wel ok?

  Maar, fifi, jij schrijft nog iets heel raars wat ik niet goed begreep:
  “Het verslag van Mierlo niet. Daar werden weer pluimen op sommige ego’s hun hoed gestoken”.

  Ik zie eerlijk gezegd geen enkele naam vermeld in het artikel van een “ego” die pluimen krijgt. Wat bedoel je hiermee? Ik snap er echt niets van…

 13. Goendi
  Goendi03-10-2008

  Ik begin me steeds meer af te vragen wat de posts onder de artikels bijbrengen… En daarnaast stel ik me vragen bij de motieven van enkelen, en bedenk me dat de grootste kinderen, toch nog steeds niet die kinderen zelf zijn… Ik zou hier een pedagogische noot bijzetten, als ik de indruk had dat dat de volwassenen tot een zekere rationele moraal kon aanzetten.

 14. FiFi
  FiFi03-10-2008

  @Theo en Chessmaster : De ploegen (officieel Nuvema Oosterhout) waren samengesteld uit spelers van Brasschaat, Geel, Schoten, Temse, Leopoldsburg, Leuven, Humbeek en waarschijnlijk toch (?) nog een paar originele Oosterhouters. Het beruchte Franse vreemdenlegioen verbleekt er bij …
  Bovendien doet SVDB (SchachVerband Deutschsprächigen Belgen) dat ook al jaren. Het was weer “komisch” om te zien, 2 shirts van Rochade Eupen naast 2 van Eynatten. En als het geheel nog niet sterk genoeg was, gooiden ze er nog een paar sterke spelers uit Duitsland bij (dit laatste was echter dit jaar niet het geval, geloof ik).

  @Chessmaster : Het artikel bevat 2 onderwerpen, het omschreven project en het NK Rapid voor CLUB-teams. Voor het project en de deelname in de interclubs … alle lof en ik lees het met plezier dat deze jongeren die begeleiding krijgen.
  Maar inderdaad, op het uitvergroten van de uitslagen van zogezegd één club, daar heb ik “comment” op.

  @Jeroen: Ja, okee, de organisatie “laat” het toe, maar ze controleren ook niet alles. ja, hoe moet dat met meer dan 100 teams en meer dan 400 jeugdspelers voor een eendagstornooi. Dus volgens heeft de organisatie dit geeneens door. En ik ben het met je eens, dat je er bij neer moet leggen. Maar men dient toch te begrijpen, dat wanneer een club als eigen identiteit hieraan meedoet 2 plaatsen verder in het klassement staan en voor het podium (de eerste 3)gepasseerd worden door “fusietjes”. En ook al zijn we nu trots op het feit dat we de schaakmicrobe mee kunnen geven aan kinderen, dan verdienen die kinderen zelf (niet de trainer) om eens te zeggen, dit hebben we vandaag als team bereikt !
  Maar grabbelen samengevoegde enkelingen snel wat prijsjes weg voor de neus van anderen en gaan terug naar hun eigen clubje.

  @ Tom en Harry: Ja, dat klopt, een “aantal” zijn aangesloten bij Oosterhout. Maar dat is uiteraard het bizarre bij schaken ten opzichte van andere sporten. Binnen een land moet je normaliter een hoofdclub aanduiden, waarbij je de hoofdactiviteiten als interclub of kampioenschappen speelt. Over de grens kun je inderdaad voor een ander team uitkomen. Maar bij de nationale interclubs is hierbij ook al veel over gepraat over sommige clubs, die alles doen om de sterkste spelers bij zich te krijgen. Daar laten de reglementen ook veel toe. Maar als je nu ook al bij de jeugd op dergelijke manier begint voor een jeugdtornooi als Mierlo. Mijn opinie is dat dit al ver gaat. Wat betreft de mogelijke positieve reactie naar breedte-schaak, dat is niet mijn overtuiging. Geen enkel kind zal beginnen schaken, ook eindigen we in de eerste 20 landen van de olympiade. Breedte-schaak ontstaat bij schaken alleen door inspanning en promotie aan de basis.

  @Peter : Ja, ik had het normaal gevonden, als er 4 spelers van Humbeek waren, dat die als Humbeek speelden en hetzelfde geldt voor Brasschaat, enz… En geen gemixte…
  Vanuit het standpunt van Oosterhout is het inderdaad misschien logisch, als zij in de opleidingen investeren…
  Er waren inderdaad geen namen van ego’s vermeld, klopt. Maar die maken zichzelf wel bekend op de volgende criteriumtornooien, als ze tegen jan en pierke in geuren en kleuren de pluimen zelf op hun hoed steken, terwijl de enkelingen terug individueel in hun reeks proberen te overwinnen.
  Nog een kleine bemerking over die trainers van 1700 elo.
  Gelukkig zijn die er om in de lokale clubs volledig vrijwillig hun tijd en energie te steken in de basisopleiding.
  Want anders zouden zij (met wellicht meer elo), die zich zo goed vinden, en té goed om een kind te leren hoe een loper over het bord gaat, helemaal geen volk hebben. En dan kunnen zij bovendien hun vergoeding niet vragen.

 15. Arno
  Arno03-10-2008

  @ fifi (en andere criticussen)

  Haha de woorden”huurlingen” en “huurlingenleger” gebruik je wel vaak, goed gevonden zou ik zeggen, alleen is het in deze context geheel fout!

  Een huurlingen is om te beginnen iemand die voor GELD zijn diensten ter beschiking stelt. Anders spreken we van VRIJWILLIGERS.

  Nu niemand van ons was verplicht om in d4 te gaan spelen, we doen dit omdat we zo vooruit kunnen raken. Ik bedoel lessen van een GM! Daar pas ik niet voor. Hoe kan je daar iets tegen hebben? En als je daar niet akkoord mee gaat, hou je mening dan voor jezelf want je helpt er niemand mee. Kritiek geven is niet moeilijk, maar een georganiseerd systeem zoals d4 op de poten krijgen, dat is de moeite. Het wordt tijd dat men iets meer respect geeft aan dit initiatief ipv het neer te sabelen. Ja het is niet perfect, maar ze proberen tenminste het niveau omhoog te krijgen!
  Belgie is op schaakvlak al niet indrukwekkend (wat ik zelf op harde wijze heb ontdekt 😉 ) dus alle hulp is welkom zou ik zo denken.

  En om dan toch in je denkwijze te blijven, “huurlingen” zijn doorheen de geschiedenis van ontelbaar belang gebleken.

  *Barbaren werden in het late romeinse rijk ingehuurd om voor hun te vechten

  *Vele Grieken waren huurlingen voor het perzische rijk :
  -Demaratus was huurling voor Xerxis in 484 BC
  -Alexanders de grote viel perzie binnen met oa duizenden Griekse huurlingen

  *De napoleontische oorlogen hadden een enorme militaire impact. Voor deze oorlogen hadden Europese landen relatief kleine legers met voornamelijk huurlingen

  Dus voor je in het wild gaat schieten met kritiek denk eerst is na welke woorden je gebruikt en of je kritiek wel constructief is 🙂

  Arno

 16. Joris Pelemans
  Joris Pelemans03-10-2008

  @Arno: Heeft er iemand Wikipedia een bezoekje gebracht? En moet het trouwens niet “Alexanders de groteN” zijn? 😉

 17. FABIO
  FABIO03-10-2008

  FIFI, De kinderen van de ploeg zijn geen huurlingen. Allen zijn ze aangesloten bij een Belgische club en bij de Nederlandse club NUVEMA D4. Ze spelen allemaal interclubwedstrijden in zowel Belgische en Nederlandse competitie, dit allemaal met de bedoeling om tegen de volwassenen te spelen en op deze wijze hun schaakspel te verbeteren. In de toekomst zal je nog dikwijls jaloerse opmerkingen moeten maken, want dit initiatief van de familie Beukema (Nederlandse Belgen of omgekeerd) om toptalenten bij elkaar te brengen, is iets dat men nog nooit gezien heeft en waarover nog veel zal ‘geklapt’ worden.

 18. FABIO
  FABIO03-10-2008

  Pardon FIFI, de gekochte beker in 4 delen? Nee, nee, dienen beker mogen ze houden, wij doen het als huurlingen natuurlijk voor het geld!

 19. Protima
  Protima03-10-2008

  Mag ik er ook op wijzen dat NUVEMA D4 in elke reeks met de jongste ploeg van alle deelnemens hebben gespeeld!

 20. Dieter
  Dieter03-10-2008

  Hoe kan je er nu iets tegen hebben dat jeugdspelers van verschillende clubs zich verzamelen om een gezellig ploegentoernooi te spelen?
  Door spelers van je eigen club af te schermen voor degelijke en goed georganiseerde initiatieven buiten de club is zeer kortzichtig. De jeugdspeler met potentieel die enkel les krijgt van de 1700-vrijwilliger van de plaatselijke club zal er ook niet komen hoor.
  Denk liever hier eens over na dan te zagen over de “huurlingen” die voor jouw eigen spelers eindigen.

 21. GastonDeBom
  GastonDeBom03-10-2008

  ow mannen, doema kalm!

  mvg,
  Gaston

 22. The Observer
  The Observer03-10-2008

  Alle belgen die speelden voor d4 in Mierlo zijn officieel lid van d4.

 23. 69
  6903-10-2008

  @ Joris:
  Neenee, Arno heeft het aan het rechte eind 🙂
  Alexander de Grote.. Niet meer en niet minder xD

  @ Arno:
  Prachtig gezegd! ‘k Denk dat jij, met jouw post, voor tal van Belgische jeugdspelers spreekt!

  @ criticussen:
  Indien iemand hogerop wil geraken, en in meerdere clubs wil spelen, dan is het toch logisch dat die in meerder competities terug te vinden is. (Het vb. van Steven is hier zeer mooi van)
  Schaken is een hobby, sport, … voor velen van ons. Indien er spelers zijn die wat meer willen bereiken, geef hen dan verdikke toch gewoon de kans eens.
  Volgens mij gaan ze gewoon hun droom achterna…

 24. Yen
  Yen04-10-2008

  Jammer van de toon waarop vele discussies gevoerd worden. Het is toch niet zo moeilijk om op een vriendelijke manier je standpunt duidelijk te maken. O tempora o mores…

 25. Harry Szöke
  Harry Szöke04-10-2008

  @ 22 The Observer

  U heeft helemaal gelijk.

  Zoals ik al eerder zei: “Ze zijn allemaal lid van de D4 Nuvema talententeams. Geen huurlingen, geen gastspelers, maar spelers die zelf graag willen schaken en beter willen worden en waarvan ook hun ouders achter dit initiatief staan.”

 26. tom vananderoye
  tom vananderoye05-10-2008

  tja Yen, de toon van de discussie werd direct door de aanstoker Fifi gezet. Welke eer dat hij daar mee trachtte halen is me nog altijd niet duidelijk.

 27. louis
  louis05-10-2008

  fifi was een beetje ongelukkig omdat zijn club een paar maal een podiumplaats gemist heeft.
  nazicht leerde hem dat dit hoofdzakelijk kwam door nieuw samengestelde ploegen.
  hou rekening met die frustratie van zijne kant

  en voor een stuk kan ik hem volgen

 28. Gonzo
  Gonzo05-10-2008

  Fifi heeft groot gelijk !

 29. Harry Szöke
  Harry Szöke05-10-2008

  Het is geen kwestie van gelijk hebben, gelijk krijgen of gelijk nemen.

  Ieders mening is een mening en doet er toe. Klaar simpel.

  Maar we moeten elkaars mening wel respecteren !!

  Vandaag was het Interclub, overal huurlingen, gastspelers, overlopers, …. Ollanders, Russen, Hongaren, Duitsers, …. een waar vreemdelingen legioen. De meeste komen voor het geld, krijgen betaald ……. en dat terwijl het NUVEMA / D4 initiatief de ouders geld kost, een paar honderd euro hoorde ik en dan heb ik het nog niet over de benzine kosten voor het halen en brengen …… natje en droogje (consumpties aan de toog).

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.