Topalov-Kamsky in Dubai?

TopalovVandaag begint in Rusland het nationaal kampioenschap met Morozevich, Grischuk, Svidler, Jakovenko en meer van dat. Daar komt nog eens bij dat Topalov-Kamsky nu plots in Dubai zou kunnen doorgaan. In Duitsland begint dit weekend de bundesliga en we moeten ook nog meegeven dat de match Namen-Eupen online staat…

Nog geen einde aan de soap rond Topalov-Kamsky

Eerst was de match gepland in Bulgarije. Alles leek toen in kannen en kruiken (bod aanvaard en goedgekeurd door FIDE), tot FIDE plots de deadline verlegde en het Oekraïnse Lvov op de proppen kwam. Na wat heen en weer gediscussieer werd dit de nieuwe locatie voor de match. Al het geld zou door Illyumzhinov (voorzitter van FIDE) voorzien worden. Daarna bleef het echter lange tijd windstil, waardoor de voorzitter van de Bulgaarse schaakbond een brief stuurde om zijn ongerustheid te uiten.

Nu bericht Chessdom.com dat er plots een nieuwe wending in het verhaal is. Dubai komt als nieuwe kaper op de kust uit de lucht vallen. Dat zou de FIDE-voorzitter gezegd hebben aan Yuri Vasiliev, een bekende Russische schaakjournalist. Een erg verrassende wending. Zondag zou de definitieve beslissing moeten vallen. Niets te laat, want de match is al in november gepland.

Russisch Kampioenschap als aanloop naar WK

Op dé match van het jaar is het nog een dikke week wachten, maar als “opwarmer” beginnen de andere topspelers in Moskou al aan een van de allersterkste, zoniet dé allersterkste, nationale kampioenschappen ter wereld. De Russische superfinale wordt gespeeld met alle Russische toppers behalve Kramnik natuurlijk.

SvidlerTopfavoriet is nummer 2 van de wereld, Alexander Morozevich. Hij zal vooral concurrentie krijgen van Jakovenko, Grischuk, Alekseev en Svidler. Die laatste is echter in abominabele vorm, dus vooral Jakovenko wordt genoemd als kanshebber, zeker na zijn nieuwe rating van 2737. De andere deelnemers zijn Lastin, Maslak, Tomashevsky, Ryazantsev, Sakaev, Inarkiev, Vityugov en Timofeev.

In Duitsland beginnen ze dit weekend ook aan hun interclubs, net als bij ons, weliswaar met iets sterkere borden. Menig 2700 staat op de lijst waarop Baden Baden topfavoriet is. Anand, Carlsen, Shirov, Svidler, Movsesian, Bacrot, Nisipeanu zijn maar enkele van de namen. Dit weekend zullen zij natuurlijk nog niet allemaal in actie komen, maar sowieso steekt deze club er op papier bovenuit. Concurrentie kan komen van Werder Bremen (Mamedyarov, Eljanov, …). Alle info kan je vinden op de site van de bundesliga. Alle partijen zijn live te volgen.

Namen-Eupen online

Nog even kort meegeven dat de tweede vooruitgeschoven match van onze interclubs, Namen-Eupen, nu ook online naspeelbaar is op de site van SFplusman Valeer Maes. Zondag schieten we écht uit de startblokken met de eerste ronde van de NIC.

 1. Theo
  Theo03-10-2008

  Het is altijd wat met die Bulgaren. Politieke spelletjes spelen is hun specialiteit. (Danailov vooral)
  Schaf deze semi-finale gewoon af. We hebben die match niet nodig. Binnen enkele weken hebben we al een finale match Anand-Kramnik. Daaruit hebben we een wereldkampioen. 1 is genoeg.

  Kramnik en Anand zijn tenminste deftige mensen die professioneel schaken, zonder schandalen te maken zoals Topalov.

 2. Iemand
  Iemand03-10-2008

  Alles was niet in kannen en kruiken wat betreft de match die in Bulgarije zou worden georganiseerd. Kamsky weigerde namelijk (terecht als je het mij vraagt) om te spelen in het thuisland van zijn tegenstander.

 3. Theo
  Theo04-10-2008

  Helemaal terecht! Ze zouden er daar weer een zootje van gemaakt hebben!

 4. mathias
  mathias04-10-2008

  Theo is een beetje een Bulgaar-racist, blijkbaar…

  matholov

 5. Theo
  Theo04-10-2008

  Theo volgt het schaaknieuws al enkele jaren, blijkaar…

 6. Gert VB
  Gert VB05-10-2008

  Als ik het goed heb gaat het hier over de halve finale. De winnaar hiervan komt dan uit tegen de huidige (unified) wereldkampioen en voor zover ik weet is dit Anand. Of ben ik fout?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.