Ural wint Europees Clubkampioenschap

UralIn Griekenland heeft Ural Sverdlovskaya het Europese kampioenschap voor clubteams gewonnen. Ural speelde met Radjabov, Kamsky, Shirov, Grischuk, Malakhov, Dreev en Motylev…

Malakhov is de held bij Ural

7/7, het gebeurt niet vaak op topniveau, maar Vladimir Malakhov slaagde er toch in. Hij haalde die punten voor zijn team Ural Sverdlovskaya. Nuttige punten, want Ural werd eerste in het kampioenschap met 32 punten, vijf meer dan achtervolger Baden Baden. De punten zijn echter “bijzaak”, want het zijn vooral ploegoverwinningen die tellen en daarin had Ural er ook het meeste van iedereen: 6.

Baden Baden (de ploeg van Svidler en Bacrot) werd knap tweede. De Duitse kampioen blonk vooral uit in nipte overwinningen. Het scoorde veel minder punten dan derdes Kiev en Sarajevo en zelfs minder dan de 4de en 5de, Saratov en Saransk.

De Belgische ploegen deden het behoorlijk. Eupen eindigde 25ste, Eynatten 29ste. CREC Charleroi eindigde iets verder op de 42ste plaats, maar daar scoorde Tigran Gharamian schitterend op bord 1. 5.5/6 en een tpr van 2784 was het knappe gevolg.

Sokolov keert rollen om in Hoogeveen

In Hoogeveen is er ieder jaar een bekende toernooi, waarin de kroongroep met glazen stukken speelt. Die kroongroep was altijd een lust voor het oog met kleppers als Topalov, Mamedyarov, Polgar en dies meer. Dit jaar zijn al die namen verdwenen en zijn het vooral Nederlandse toppers die het mooie weer moeten maken.

Ivan Sokolov is een van die toppers. Hij was de vorige jaren nog dikwijls kannonenvoer voor de grote jongens, maar keert dit jaar de rollen om. Sokolov won zijn eerste drie partijen van zijn drie tegenstanders: Sebag, Smeets en Adly.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.