Stef Soors tweede van de wereld

Stef SoorsDe Limburger heeft zijn succestoernooi succesvol kunnen afronden. Met een remise in de laatste ronde eindigt hij samen met twee Indiërs en een Canadees tweede. Een heel kleine domper op de grote feestvreugde is dat Soors door de scheidingspunten vierde eindigt en dus net een medaille misloopt…

Een Belg tussen de Indiërs

Gedeeld tweede op het WK jeugd: dankzij de remise in de laatste ronde komt een droom voor Stef uit. Het is een unicum in de Belgische schaakgeschiedenis dat een Belg zo hoog eindigt op een WK jeugd en alle euforische reacties zijn voor een keer volledig op zijn plaats.

Soors heeft gezelschap van twee Indiërs en één Canadees, die net als hem een sublieme 8/11 scoorden. Helaas voor Stef eindigt hij “dankzij” de scheidingspunten op een vierde plaats. Zijn vader Louis Soors bevestigde vanuit Vietnam dat Stef net een medaille misloopt hierdoor. Doodjammer natuurlijk, maar dat is dan ook het enige “negatieve” dat we bij heel dit succesverhaal kunnen bedenken.

Het is trouwens nog niet veel besproken, maar Louis Soors liet ons ook weten dat hij dacht dat zijn zoon een IM-norm gescoord heeft. Dit zou in theorie zeker kunnen omdat je niet alle 11 de partijen moet meetellen (je kan ook een norm scoren op basis van 9 partijen bijvoorbeeld) en zijn twee NG tegenstanders dan wegvallen. Of het vermoeden van vader Soors klopt, is echter nog niet bevestigd. Van zodra we reacties krijgen en/of bevestiging, komen deze meteen online.

Dit WK wordt trouwens letterlijk overspoeld door het succes van Anand in Bonn. In de 12 reeksen die gespeeld werden, haalden maar liefst 4 Indiërs een gouden plak. Nog 4 anderen haalden het podium. Een toch wel opmerkelijke vaststelling.

Om volledig te zijn geven we ook nog even de resultaten van de andere twee Belgen mee. Lennert Lenaerts scoorde een erg verdienstelijke 5/11, Jan Cox haalde 3.5.

 1. Ronny Weemaes
  Ronny Weemaes03-11-2008

  Ik ken je niet persoonlijk maar toch hartelijk gefeliciteerd met deze internationale prestatie ! Ons landje zal weldra voor jou te klein zijn maar ik kijk al halsreikend uit naar je internationale carrière. Blijf bescheiden maar sta wel op je strepen !!

 2. Heidi V.
  Heidi V.04-11-2008

  een dikke proficiat!
  limburg aan de top;) t feesten kan niet op :p

 3. Familie Michiels
  Familie Michiels04-11-2008

  Stef , van harte proficiat met je fantastische 4e plaats op het WK … en een meesternorm er bovenop , klasse !

 4. Lusine Ovanisian/schaaknet
  Lusine Ovanisian/schaaknet05-11-2008

  Aankomst van Stef in België
  zie: http://schaaknet.blogspot.com/2008/11/proficiat-stef-en-mher.html

  foto’s en video’s

 5. Philippe
  Philippe05-11-2008

  Fantastische prestatie, Stef!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.