Ivanchuk wint in Benidorm

IvanchukLater deze week trekt het internationaal schaaktoneel zich opnieuw in gang met de ijzersterke toernooien in Nanjing en Elista. Voorlopig had enkel Benidorm enkele toppers, waar de geplaagde Vassily Ivanchuk het niet aan zijn hart liet komen…

8/10 is goed voor duidelijke zege

Met Ivanchuk en Shirov had het toernooi in Benidorm twee mooie kleppers aangetrokken. Zij kregen concurrentie van Tiviakov, Lahno en twee lokale Spaanse spelers.

Die Spaanse spelers dienden vooral als kannonvoer voor Ivanchuk, die korte metten maakte met iedereen, behalve Shirov (0.5/2) en Tiviakov (1.5/2). Voor het overige stond de 8/8 snel op het bord. Chucky is duidelijk niet beïnvloed door de commotie die er ontstond na zijn geweigerde dopingcontrole en haalt nog steeds zijn beste niveau. Shirov deed het overigens ook niet slecht en eindigde op een halfje van de Oekraïner, die in de laatste ronde het onderling duel nog verloor, weliswaar nadat het kalf al verdronken was. Er waren in Benidorm ook nog open toernooien, waar meestal ergens wel een Belg meespeelt, maar we hebben door de chaos van de officiële website geen landgenoten gevonden.

De eindstand:
1. Ivanchuk 8/10
2. Shirov 7.5/10
3. Tiviakov 5.5/10
4. Lahno 4/10
5. Vila Gasquez 3/10
6. Vega Gutierrez 2/10

Voor de rest zijn er momenteel nog enkele nationale kampioenschappen. In Italië leidt Caruana de dans en in Israël doet Boris Avrukh hetzelfde.

  1. Bitzkommer
    Bitzkommer10-12-2008

    Marc Lacrosse en Johan Goormachtigh deden mee in de tot-2300 reeks en eindigden 17 en 18e met 6 uit negen.
    M-J Jonckers en Dirk Voet deden mee in de tot-2000 reeks en eindigden in de middenmoot met resp. 5,5 en 3,5 punten.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.