Bu, Topalov en Radjabov leiden

Bu-MovsesianIn Elista en Nanjing gaat het topcircuit rustig verder op de ingeslagen weg: Bu blijft het goed doen en heeft gezelschap gekregen van Topalov.

In Elista heeft Radjabov geprofiteerd van twee opeenvolgende zeges om de leiding te nemen. Hij wordt op de voet gevolgd door Grischuk en Jakovenko…

Radjabov klopt Bacrot en Kasimdhzanov

De Grand Prix lijkt een beetje op de Belgische regering: op sterven na dood. Maar toch wordt er rustig geschaakt in Elista en de spelers lijken zich weinig aan te trekken van de omstandigheden. Na dag 1 stonden Gashimov en Jakovenko op 1. Zij kregen al snel gezelschap van Grischuk en Radjabov. Zo gingen ze met vier de derde ronde in.

Daar was het opnieuw Radjabov die toesloeg. Met wit profiteerde hij van de zwalpende Kasimdhzanov, die in ongunstige omstandigheden aan het toernooi begon. Zonder enige specifieke voorbereiding trok hij naar Elista en dat krijgt de oud-wereldkampioen nu op zijn bord.

Radjabov aan de leiding dus en die deelt hij voorlopig met niemand. Zijn remise vandaag consolideerde de stand:

1. Radjabov 3
2. Grischuk, Jakovenko, Gashimov 2.5
3. Mamedyarov, Akopian, Inarkiev, Wang, Alekseev, Bacrot
4. Cheparinov, Eljanov, Leko 1.5
5. Kasimdzhanov 1

Topalov voegt zich bij Bu

In Nanjing werden de lakens uitgedeeld door Aronian en Bu. Zij kregen gezelschap van Topalov. In een onderling duel klopte die met wit Aronian. Bu haalde intussen zijn tweede zege tegen Movsesian binnen en zo zijn de kaarten na 6 rondes erg duidelijk: Topalov en Bu hebben al een punt voorsprong op Aronian. De rest van het veld volgt zelfs nog verder:

1. Topalov, Bu 4
2. Aronian 3
3. Ivanchuk, Movsesian 2.5
4. Svidler 2

De links naar de sites vindt u in de rechterzijbalk.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.