Gashimov en Aronian winnen

AronianIn Elista won Vugar Gashimov vandaag van Grischuk en daarmee klimt hij naast Radjabov aan de leiding met +2.

In Nanjing heeft Aronian voor een unicum in zijn carrière gezorgd: 2/2 tegen zwarte beest Ivanchuk. Nu won de Armeen ook met zwart…

Aronian wint met zwart

Voor het Belgische schaaktoneel terug in gang schiet, moeten we nog een weekje wachten, maar voorlopig houdt de wereldtop ons nog wel even zoet. In Nanjing zijn Topalov en Bu aan een uitstekend toernooi bezig en beide leiders ontmoetten elkaar vandaag in een spannend onderling duel. Daarin won Bu een kwaliteit en hij leek op weg naar een echt stuntresultaat. Dan liep het echter mis en Topalov slaagde erin om de partij op remise te houden. Een mini-Houdini van de Bulgaar.

Een resultaat dat voor de lokale fans een teleurstelling moet zijn, maar voor het toernooi een goede zaak. Eerste achtervolger Aronian won vandaag immers met zwart van Vassily Ivanchuk en nadert daardoor tot op een half punt van Topalov en Bu. De zege van Aronian is opmerkelijk, want nooit eerder scoorde hij een 2/2 tegen Ivanchuk. De zwarte zege op zich is zelfs al een opmerkelijk resultaat voor de Armeen. Hiermee lijkt hij definitief af te reken met zijn zwarte beest.

Over zwarte beesten gesproken. Vugar Gashimov is voor de tweede Grand Prix op rij Alexander Grischuk het leven zuur aan het maken. Vorige keer won hij in een lange, maar goed voorbereide variant terwijl hij er nu wat langer voor nodig had. Het resultaat bleef hetzelfde en Gashimov won. Hiermee komt ook hij op +2 en voegt hij zich bij leider Radjabov, die vandaag remise speelde tegen Peter Leko.

De stand in Nanjing:
1. Topalov, Bu 4.5
2. Aronian 4
3. Svidler 3
4. Ivanchuk, Movsesian 2.5

De stand in Elista:
1. Gashimov, Radjabov 3.5
2. Jakovenko 3
3. Cheparinov, Akopian, Mamedyarov, Wang, Grischuk, Bacrot, Alekseev 2.5
4. Leko, Inarkiev, Eljanov 2
5. Kasimdhzanov 1.5

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.