Topalov verplettert tegenstand in China

TopalovIn Nanjing heeft Veselin Topalov zich vandaag verzekerd van de toernooizege. Topalov won – opnieuw – van Peter Svidler en staat met 6.5/9 anderhalf punt los van de tegenstand.

Met nog één ronde te gaan genoeg voor een ongedeelde toernooizege én een klinkende rating boven de 2800…

Topalov vindt vorm terug

Het was tijdens de olympiade in Dresden al duidelijk dat Veselin Topalov terug naar zijn topvorm aan het groeien was. De Bulgaar schoot toen al als een komeet naar nummer 1 op de ratinglijst. In het nieuwe Grand Slamtoernooi in Nanjing heeft hij er nog een schepje bovenop gedaan.

Topalov speelde in het begin van het toernooi degelijk schaak en domineerde samen met Bu Xianghzi het veld. Aronian kwam nog even piepen, maar toen deed Topalov waar hij een patent op heeft: een enorme eindsprint. De nummer één won achtereenvolgens van Aronian, Ivanchuk en Svidler met een kleine pauze tegen Bu remise in ronde 7). Een indrukwekkend resultaat dat Topalov naar een ongedeelde eerste plaats katapulteerde. Met 6.5/9 is Topalov zelfs al zeker van de toernooizege. Aronian en Bu volgen op anderhalf punt.

Deze zege betekent nog meer voor Topalov, want hiermee komt hij op een virtuele rating van om en bij de 2810. Daarmee gaat Topalov als duidelijke nummer 1 naar de match met Kamsky.

De stand na 9 rondes (van de 10):
1. Topalov 6.5
2. Aronian, Bu 5
3. Svidler 4
4. Movsesian 3.5
5. Ivanchuk 3

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.