Topalov gaat rustdag in met voorsprong

Veselin Topalov heeft met nog twee ronden te gaan de beste kaarten in handen om wereldkampioen Anand uit te dagen. Na zijn overwinning gisteren, hield Topalov vandaag makkelijk remise. Hij blijft dus één overwinning meer op zijn rekening hebben.

Daarnaast stelt Schaakfabriek u nog graag zijn nieuwe sponsor voor, samen met een hernieuwd kalendersysteem, waar alle clubs zélf toernooien gaan kunnen ingeven…

Schaakfabriek werkt samen met New In Chess

Eerst en vooral twee dienstmededelingen. De eerste betreft een nieuwe samenwerking die Schaakfabriek heeft opgezet met New In Chess. U moet zeker eens een bezoekje brengen aan de site van New In Chess en diens over heel de wereld gekende en vermaarde schaakwinkel. Zeker eens kijken!

Een tweede dienstmededeling betreft onze kalender. De updates daarvan lieten even te wensen over, maar nu is die kalender voor de komende maanden opnieuw geupdate. En er is meer: vanaf nu kunnen verantwoordelijken van toernooien of clubs zélf hun toernooi ingeven. Ze kunnen daarvoor toestemming vragen door te mailen naar Schaakfabriek_at_gmail.com. Daarna krijgen ze met hun eigen google-account (dat helaas wel nodig is) rechten om zelf toernooien in te geven in de kalender. Voor meer informatie kan u ons altijd bereiken op hetzelfde emailadres.

Topalov op weg naar WK-match?

Intussen is Veselin Topalov goed bezig om de nieuwe uitdager van wereldkampioen Anand te worden. Vandaag consolideerde de Bulgaar zijn punt voorsprong dat hij gisteren had uitgebouwd na een grote blunder van Kamsky.

Er zijn nog twee partijen te gaan.

In Linares blijft de leiding in handen van Aronian en de nog steeds verrassend sterk spelende Grischuk. Zij staan op +2. Vandaag trok vooral Ivanchuk-Anand de aandacht. De Oekraïner toonde daar zijn kunnen in een erg theoretisch eindspel dat zo in de studieboekjes terecht kan. Maar de hele opzet, die naar winst leek te leiden, bleek moeilijker dan gedacht en Chucky liet zijn prooi nog ontglippen. Een eindspel waar nog veel over geschreven zal worden.

De stand na 5 rondes:
1. Aronian, Grischuk 3.5
2. Anand 3
3. Ivanchuk, Carlsen 2.5
4. Dominguez 2
5. Wang, Radjabov 1.5

 1. regelnever
  regelnever25-02-2009

  meestal neem ik het niet zo nauw met de kleinste nuances in de Nederlandse taal, maar een d/t-fout wilde ik toch nog even melden. Bij de Engelse werkwoorden in het Nederlands moet je gewoon alle regels blijven volgen. m.a.w. bij een voltooid deelwoord: stam+d/t

  Voorbeeld: updaten
  stam = update
  voltooid deelwoord: geüpdatet

  Uiteraard spreek je de laatste lettergreep niet uit, maar je schrijft hem wel.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.