Tanguy Ringoir zwemt in Gerstenat

RingoirIn Zottegem heeft Tanguy Ringoir het jaarlijkse gerstenatblitz gewonnen. Na een bijzonder spannend toernooiverloop wipte Ringoir in de slotfase nog over Roel Hamblok, die tweede werd. De derde plaats was voor Dirk Michiels, de vierde en vijfde voor een thuisspelend duo: Glen De Schampheleire en Adrian Roos

Het toernooi werd gespeeld op een nieuwe locatie, dankzij het groeiende aantal deelnemers…

Hordenlopen op de topborden

Het Gerstenat-toernooi is een Zottegemse traditie, maar dit jaar was er plaats voor een vernieuwing. Dankzij het groeiende succes van het toernooi werd dit jaar voor een nieuwe locatie gekozen. Dat bracht “helaas” niet zo veel soelaas, want zelfs de nieuwe locatie kon de schaakliefhebbers maar net herbergen.

Ook de sterkte van het toernooi boet niet in aan kwaliteit. Tanguy Ringoir was dé topfavoriet in deze editie. In de 11 rondes snelschaak werd vooral tegenstand verwacht van Glen De Schampheleire, Dirk Michiels, Roel Hamblok en Adrian Roos.

Toch had Ringoir het niet onder de markt. De stoelen achter het eerste bord veranderden voortdurend van eigenaar. Dat was voornamelijk te danken aan een verrassende zege van Hamblok over Ringoir. Dan kwam De Schampheleire aan kop, nog iets later Dirk Michiels en nog wat later Roel Hamblok.

In de slotfase was het de zwak gestarte maar aan een comeback begonnen Adrian Roos die de beslissing bracht. Hij hield Hamblok op remise, waardoor Ringoir net als in het begin opnieuw op de eerste stoel kon gaan zitten. Met 9.5/11 rondde hij een sterk toernooi af. Hamblok werd tweede met 9 punten, Michiels derde met 8.5. De ratingprijzen gingen naar Geerard Ponnet en Marc De Smet. Het bijbehorende jeugdtoernooi ging naar Jolan Bourdeaud’hui met 7/7.

Alle uitslagen vind je op de site van Zottegem

  1. Brent Rottiers
    Brent Rottiers17-05-2009

    Leuk,gezellig toornooi ,een echte aanrader

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.