Bredene verlengt West-Vlaamse titel

Tanguy RingoirBredene heeft voor het tweede jaar op rij het prestigieuze ploegenkampioenschap van West-Vlaanderen op zijn naam geschreven. Na een spannend parcours had het een half bordpunt voorsprong op co-favoriet Oostkamp 1. Roeselare werd derde.

Met 18 ploegen van 4 spelers waren er weer erg veel schakers op het evenement afgekomen…

Bredene houdt titel thuis

Met een opkomst van 18 ploegen (van 4 spelers) waren er dit jaar weer talrijke schakers aanwezig en kon de organisatie zeker niet klagen. Het aanvangsuur van 14u werd niet gehaald gezien de wegwerkzaamheden net voor het lokaal van Bredene de boel enigszins in de war stuurden.

Het werd al snel duidelijk dat er in de A-reeks maar twee kandidaat winnaars waren. Oostkamp 1 (Piceu T., Decoster, Piceu K., Barzeele) en Bredene 1 (Ringoir T., Donovan, Vandenberghe, Ringoir G.). Normaal komt hierbij nog een sterk team uit Brugge maar gezien de datum van het ploegenkampioenschap dit jaar nogal dicht bij de examens valt moest deze ploeg dit jaar verstek geven. Daarnaast speelden ploegen Roeselare, Pion 68, Izegem en Oostende voor de derde plaats.

Nadat beide topteams in de aanvangsronde met 4-0 wonnen tegen respectievelijk Roeselare (niet zonder moeite) en Izegem viel het topduel reeds in de tweede ronde. Daarin haalde Oostkamp een billijk gelijk spel na een sportief gebaar van Tanguy Ringoir tegen Tom Piceu. De tussenstand stond 1,5-1,5 na overwinningen van Donovan en Barzeele met een remise op bord 3. Na grote complicaties verscheen plots een ongelijke lopereindspel op het bord dat volstrekt remise was maar waarbij Tom nog exact 15 seconden op de klok had. Tanguy stelde onmiddellijk remise voor, iets wat ik niet veel sterke spelers zie doen.

Met nog drie rondes te gaan en een gelijke tussenstand zou de titel dus beslist worden door wie het meest liet liggen bij de ‘kleinere’ teams. Uiteindelijk liet Oostkamp 1,5 punten liggen terwijl bij Bredene maar 1 punt bleef hangen. Daardoor kon Bredene voor het tweede jaar op rij de titel claimen, Oostkamp dus op de tweede plaats en uiteindelijk ging Roeselare met de derde plaats lopen.

Naast de A-reeks is er traditioneel nog een B-reeks en C-reeks. In de B-reeks won Oostkamp 2 tot hun eigen verrassing de eerste plaats. De eindstand in de C-reeks is mij helaas onbekend, deze zou normaal in één van de komende dagen moeten verschijnen op de site van de Westvlaamse Liga: http://www.schaak-wvl.be/ samen met foto’s genomen bij de prijsuitreiking.

 1. Tim
  Tim06-06-2009

  Gistel won -als ik goed geinformeerd ben- in de C-reeks.

 2. fotofreak
  fotofreak06-06-2009

  Bizar hoe Bredene als topclub in België er niet in slaagt (binnen de week) foto’s en bijhorend verslag op hun website te plaatsen…

 3. barfly
  barfly07-06-2009

  Liga West-Vlaanderen had een verslag met de nodige foto’s aangekondigd. Waardoor Bredene dit niet verzorgde. By the way wachten we al een paar maanden op een boek van Hugo Roman. Hopelijk blijven we niet op onze honger zitten.

 4. Matthias
  Matthias07-06-2009

  Ja Tim,Gistel won de C reeks.Ik won ze trouwens alle 5,met een zelfs hoger gemiddelde aan bier!

 5. Matthias
  Matthias07-06-2009

  Het mooiste was dat Ostens belegeringsbier,op het einde van het tornooi,en ja ook die heb ik soldaat gemaakt…

 6. Ruben
  Ruben09-06-2009

  Toch nog even vermelden dat Gistel de C-reeks won.

 7. Rob
  Rob10-06-2009

  Ik wil op mijn beurt toch ook nog even vermelden dat Gistel de C-reeks won…

 8. matti
  matti21-06-2009

  Tot slot,…wie won er ook alweer de C-reeks?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.